Dator > hur 12-vägs flera saker i förädlingskedjan

 • hur 12-vägs flera saker i förädlingskedjan


 • När flera datorprogram körs samtidigt eller parallellt, är det kallas multitasking i datatermer. När en dator processor klarar av multitasking, gör det att datorn processer för att dela datorresurser för att ge mer effektivt utförande av flera program. Den senaste versionen av Intels Core i7-processor dator klarar av 12-väg multitasking för processorer släpps från och med kalenderåret 2010

  Vad du behöver för 12-Way Multitasking

  Intels 2010 Core i7-processor är det enda CPU som finns på den kommersiella marknaden klarar av 12-väg multitasking, med 2010 . Core i7 kan inte bara 12-väg multitasking, men även 8-vägs och 4-vägs beroende på personliga preferenser. Från fabriken, den nyaste i7 processorerna är förkonfigurerade för att stödja 12-väg multitasking utan någon konfiguration åtgärder som krävs av slutanvändaren.

  Fördelar med 12-vägs Multitasking

  12-vägs multitasking framförallt gynnar makten datorn användare som bedriver redigering parti video och andra parallella processer dator samtidigt. Det optimerar den totala CPU, eller centralenhet, användning för att minimera eventuella visuella förseningar i genomförandet av programmet för slutanvändaren och samtidigt öka processorns hastighet mer än 133 MHz i vissa testfall. För den genomsnittlige datoranvändaren, kommer det inte att finnas en märkbar skillnad i processor eller datorns hastighet om de inte köra program, såsom 3D-spel eller video, som använder en stor del av datorns resurser.

  Single Core processorer

  Singel core processorer dominerar fortfarande den kommersiella marknaden, i termer av antalet Intel och AMD processorer datorn säljs. De är dock inte i stånd att 12-väg multitasking och lider prestanda förseningar när de utför redigering parti video eller andra komplexa processer som i praktiken tvinga enskilda insatser att vänta i kö för att pressa igenom samma behandling utrymme.

  Multi- kärna datorprocessorer

  Multi-core processorer är de första datorer som klarar av äkta parallell bearbetning. Flera centrala datorprocessorer ut som om de är flera processorer till datorns operativsystem, vilket gör det möjligt att schemalägga datorprogram uppgifter skall utföras på samma gång. Även om AMD ger flera kärnor dator, använder de inte Intel Hyper-Threading-teknik som krävs för att använda den 12-Way multitasking.

  Detta beror, förutom att köra ett annat program tråd samtidigt genom vart och ett av flera kärnor, eller behandling enheter som ingår i ett multi-core CPU, Hyper-Threading gör att varje enhet för att behandla flera trådar samtidigt, vilket ökar systemets kapacitet multitasking flera gånger om.

  12-Way Multitasking Använd

  12-Way multitasking är i första hand gynnar datoranvändare som utför en stor mängd matematiska simulering, spela 3D-videospel, eller som utför en stor del av videoredigering i hemmet. Om du köper en Intel Core i7 processorn, kommer det att komma med 12-väg aktiverat multitasking. Det enda sättet som man kan vända 12-Way multitasking off är att göra så genom datorns BIOS.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man får in BIOS på en HP Pavilion DV4

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar höger klicka på en Apple-mus
 • Externa CD rw använder
 • hur du skannar något på din dator från HP kontor jet 6310
 • Ta bort en brevlåda i Exchange 2003
 • hur du ställer in ett LAN-nätverk med Windows
 • hur man fixar felet 1303 på en Dell laptop
 • hur man byter moderkort på en Toshiba 2410-S203
 • hur du kontrollerar om ett ASUS moderkort garantin fortfarande gäller?
 • hur frysa pekplattan på en T400
 • hur man installerar RAM i IBM Thinkpad