Dator > Hur producerar datorer bilderna på skärmen?

 • Hur producerar datorer bilderna på skärmen?


 • Nästan alla har använt en monitor vid något tillfälle, och har sett ljuset visas på en skärm för att visa information eller video till ett program, spel eller film. Många människor sitter framför bildskärmar dag ut och dag in som en del av sitt arbete. Få människor att förstå hur datorer faktiskt producerar bilderna på skärmen, dock. Även om inte viktig kunskap för de flesta, det är en intressant teknik som har kommit långt

  från dator till skärm

  En bildskärm ansluter en dator grafikkort till bildskärmen. De vanligaste typerna av skärmkablar är VGA och DVI. Denna kabel överför visa information --- analoga för VGA, digital för DVI --- från grafikkortet till bildskärmen display controller, en typ av liten processor, som avkodar signalen och order dess komponenter för att korrekt visa bilden. Hur detta sker varierar med de typer av monitorer. CRT-och LCD

  CRT

  CRT-skärmar eller bildskärmar katodstrålerör, kallas ibland röret monitorer eftersom de innehåller ett sugrör, som visar bilder. CRT har till stor del ersatts med billigare och effektivare LCD-skärmar, men många är fortfarande i bruk.

  Hur CRT Arbete

  Efter avkodning datorns videosignal, ibland regulatorn bränderna vad som är känt som en katod, även kallad en elektronkanon, detta sänder negativt laddade elektroner till framsidan av sugrör. På sin resa, passerar varje elektron en magnetisk anod, som skickar elektroner till den högra delen av skärmen. Elektronerna passerar också genom ett nät med känd som en skugga mask eller bländare galler, detta avgör enskild pixel och upplösningen information. När elektronerna äntligen träffa framsidan av röret som är överdragen i fosfor på insidan av skärmen, de lyser upp i enlighet med fosfor de träffar.

  Fun Fakta

  På grund av karaktären av CRT-skärmar, Om en enda bild upprepade gånger skickas till fronten av röret det kan bli "bränd" i skärmen. Skärmsläckare uppfanns för att bekämpa detta fel genom att visa ständigt föränderliga bilder. De tjänar inget syfte på nyare LCD-skärmar, men deras arv lever vidare för glädje de ger. Tänk på att tillåta en bildskärm för att stänga snarare än en skärmsläckare visas när den inte används skär ner på sin energiförbrukning.

  LCD-komponenter

  Liquid Crystal Display-skärmar, som brukar kallas LCD-skärmar eller platta bildskärmar , får sitt namn från precis vad namnet antyder: kristaller som finns i flytande form. Som med CRT-skärmar, går en videosignal från datorns grafikkort till skärmen, där det avkodas av en display controller inne i monitorn.

  Till skillnad från de komplexa CRT-skärmar, som utför komplexa beräkningar med magnetisk anoder och filter nät för att avgöra upplösningen och pixel information, är en LCD-bildskärm består av ett visst antal pixlar, som vardera innehåller sub-pixlar med tre färgfilter --- rött, grönt och blått. Varje bildpunkt innehåller flytande kristaller svävande mellan de transparenta elektroder. Dessa kan manipuleras på olika sätt för att visa olika färger. En ljuskälla känd som en kall katod bakom varje pixel lyser igenom det första filtret som vita ljuset, genom flytande kristaller och öppna elektroder, och slutligen genom den sista filtret, som är svart.

  Hur LCD-skärmar Arbete

  När regulatorn avkodar videodata, skickar den order till varje pixel för hur man kan manipulera sin flytande kristaller och styr ljusstyrkan i den kalla källor katod ljus. Bildpunkterna är manipulerade av genomskinliga elektroder som levererar små nivåer av elektrisk ström till de flytande kristallerna inom, vilket i slutändan kommer att avgöra den färg som ska visas för varje pixel.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:felsökning av en HP Photosmart 320 kamera

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar BIOS på min HP Pavilion a1219h
 • hur man bygger en egen högpresterande pc
 • hur man skriver en signatur på datorn med en digital penna
 • hur man ansluta en enhet till ett nätverk USB-hubb
 • hur ta hand om ett litiumjonbatteri för en PC notebook
 • hur man byter en cpu socket
 • hur du installerar minne för en Compaq Evo n610c
 • datorer kontra den elektroniska skrivmaskinen
 • hur man tar betalt en Panasonic Toughbook
 • hur du lägger till RAM-minne till ett ASUS moderkort p4pe