Dator > delar av en hårddisk komponent

 • delar av en hårddisk komponent


 • Du behöver:
  kryssmejsel (vertikalt alliansfria dator bara)
  . 2 identiska PC-2700 (DDR-333) desktop SDRAM-moduler (max 1 GB vardera).

  Hårddisken är ansvarig för de flesta av de lagringsbehov av datorn. Nybörjar hårddiskar lagra hundratals gigabyte data, och den största hårddiskarna lagra tusentals. Även hårddiskar har gjort ett stort steg framåt efter den andra under åren i fråga om lagringskapacitet, har den grundläggande utformningen av hårddisken mindre förändrade än man kan tro. Även hårddiskar verkar i stort sett samma sätt som de gjorde på 1980-talet, de är snabbare, större och mer tillförlitliga än någonsin tidigare.

  Metal Platters

  Data i en hårddisk lagras på en eller flera stela metall plattor, liknande i form till en skiva. Skivorna är belagda med ett tunt medium som svarar på magnetiska impulser. När en partikel är orienterad i en riktning, innebär det en nolla, och i den andra riktningen, en en. Tekniken liknar den som används för disketter eller ljudkassetter, men på en mycket finare skala pga den stora mängden data.

  Head och ställdon

  läs /skriv huvudet i en hårddisk är ansvarig för att ändra anpassning av de magnetiska partiklarna på ytan av skivorna när du vill skriva data, eller upptäcka den befintliga anpassningen av partiklar läsa data. Ställdonet ändrar position läs-/skrivhuvudets när det behövs. Läs /skriv huvudet är utseendet liknar pekpennan av en skivspelare. Huvudet är fortfarande så nära skivorna eftersom de spin att ett dammkorn skulle vara tillräckligt stor för att skicka chefen kollidera bort av sin väg. Hårddiskar monteras i dammfri renrum för detta skäl.

  Motor

  Hårddisken motor är ansvarig för att snurra på skivorna i halsbrytande hastigheter. I en typisk stationär hårddisk snurrar motorn på 7. 200 varv per minut (RPM). Den snabbaste hårddisken motorer snurra på 15. 000 RPM, medan den lilla hårddisken i en iPod snurrar på 4200 rpm. Eftersom motorn är hårdast arbetande delen av en hårddisk, mekaniskt sett är ofta orsaken till hårddiskfel.

  Kretskort (PCB)

  Hårddisken kretskort (PCB) innehåller datorn kretsar som behövs för att styra enheten. Funktionerna i PCB inkluderar hitta uppgifter om fysiska skivorna när du behöver för att läsa en fil, och hitta ledigt utrymme när du behöver skriva data. Dessutom komponenterna på kretskortet är ansvariga för att tolka anpassningen av partiklar på plattor och omvandla den till information som datorn förstår.

  Cache

  Hårddisken Cachen är en minneskrets på kretskortet. Cachen fungerar som en buffert när du skriver data på enheten. När du skickar data till hårddisken, går det att cachen innan de förbundit sig att skivorna. När data lagras i cache-minnet, hårddisken rapporter till det operativsystem som de skriver är klar går sedan uppgifterna till fat. Detta system för att skriva data gör att datorn känns snabbare. Eftersom cachen är snabbare än skivorna, visas skrivoperationer till slut omedelbart, men i själva verket ytterligare bråkdelar av en sekund kan passera innan data flyttas från cache till skivorna.

  Data och Strömkontakter

  uppgifter och kontakter makt är på baksidan av hårddisken. Uppgifterna Ansluter till moderkortet i datorn, och strömkontakt ansluts till elnätet. I bärbara datorer, är dessa kontakter ofta i kombination. Uppgifterna kontakten sänder information mellan hårddisken och resten av datorn.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man byter PC2100 minne

Relaterade artiklar


 • hur man rengör rostig kretskort
 • hur man byter ett moderkort för hp av2000
 • hur man skriver ut kopior med inbyggd kol
 • bror 240C bläckpatron refill instruktioner
 • hur man rengör fläktar i en Dell Dimension 5100
 • hur man fixar PC-program ljud
 • hur du ändrar band på en zebra skrivare
 • hur man ansluter en Actiontec DSL Gateway modem
 • hur du lägger till en IDE-hårddisk till en Compaq Presario sr5501p
 • Hur får man en utskrift när en skanner skannar en negativ