Dator > hur man byter en HP Pavilion ze4800 moderkort

 • hur man byter en HP Pavilion ze4800 moderkort


 • Byta din bärbara dator moderkort är inte en uppgift som du bör göra lättvindigt. Moderkortet är det viktigaste kretskortet på din bärbara dator om dess hårdvara ansluts till datorn. Om maskinvaran på HP Pavilion Ze4800 laptop sporadiskt slutar fungera med olika intervall, eller finns det ingen makt att gå till din bärbara dator kan du behöva byta ut moderkortet. Om det alls är möjligt samråda med en bärbar dator reparatör innan isär din bärbara dator för att se till att ersätta moderkortet i din HP Pavilion är nödvändig.

  Du behöver:
  Liten, platt skruvmejsel
  . Phillips-skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, och sedan koppla ur alla kablar och kringutrustning från datorn. Stäng LCD-skärmen, placera den bärbara ansiktet nedåt och ta ut batteriet ur sitt fack på undersidan av den bärbara datorn höljet.
  2.
  Leta hårddiskfacket på sidan förstärker skyddsanordningen för den bärbara datorn höljet. Ta bort Phillips-skruvarna säkra hårddisk till den bärbara datorn höljet och skjut sedan hårddisken ur facket och ställ den åt sidan.
  3.
  Placera den bärbara datorn vertikalt så att den bakre kant är vänd uppåt. Ta bort enstaka Phillips-skruv från varje LCD gångjärn på baksidan kanten av den bärbara datorn. Placera den bärbara datorn ansikte upp, och sedan öppnar LCD-panelen så långt det går.
  4.
  Använd en liten, platt skruvmejsel för att bända upp tangentbordet som sitter mellan tangentbord och LCD-skärmen. Lyft locket ur den bärbara datorn höljet, koppla bort strömkabeln från tangentbordet locket och ställ den åt sidan.
  5.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvar säkra tangentbordet till den bärbara datorn höljet. Lyft upp på tangentbordet och placera den upp och ner över den bärbara handledsstödet. Koppla den svarta tangentbordet bandet kontakten från den bärbara datorn genom att dra ur låsflikarna på vardera sidan av kontakten där den ansluter till moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  6.
  Koppla bort LCD videokabeln från moderkortet nära toppen av den bärbara datorn. Medan du håller LCD-panelen med en hand och ta bort de tre Phillips-skruvarna från varje LCD gångjärn på vardera sidan av skärmen. Lyft LCD-panelen ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  7.
  Placera den bärbara datorn basen nedåt så att bottnen höljet är vänd uppåt. Ta bort alla synliga Phillips-skruvarna från botten hölje av den bärbara datorn. Det bör finnas totalt 14 Phillips-skruvar. Ta bort de fyra återstående Phillips-skruvarna från den bakre kanten på den bärbara datorn där alla portar och kontakter finns. Placera den bärbara datorn basen uppåt.
  8.
  Ta bort de fem återstående Phillips-skruvar säkra upp höljet till botten höljet. Koppla bort diskettenheten och styrplattan kontakten från den bärbara datorn ligger nära längst ner i mitten av den bärbara datorn. Separera den övre höljet från den bärbara datorn genom att luta höljet från bakkant. Långsamt bort hela toppen höljet från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  9.
  Ta bort de fyra Phillips-skruvar säkra kylfläns och kylfläkt montering till moderkortet. Lyft försiktigt kylflänsen som är ansluten till två fläktar ur den bärbara datorn höljet och ställ den åt sidan.
  10.
  Avskaffa de återstående Phillips-skruvar säkra moderkortet församling till botten hölje av den bärbara datorn. Koppla kontakten AC, serieport och USB-anslutning porten från moderkortet. Lyft försiktigt moderkortet ur botten höljet och ställ den åt sidan.
  11.
  Upprepa proceduren i omvänd att installera nya moderkortet och sätta ihop HP Pavilion laptop.

  tips och varningar


 • Om möjligt samråda med en bärbar dator reparatör innan isär din bärbara dator för att se till att ersätta moderkortet i din HP Pavilion är nödvändig.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar sata Western Digital oem hårddisk

Relaterade artiklar


 • DIY rapid prototyping maskiner
 • hur man bygger ett SDLC stil dator
 • hur man väljer mellan en bärbar dator och stationär
 • hur fylla bläck i en Canon PIXMA ip1880 skrivare
 • hur man konfigurerar VGA-kablar
 • hur du gör din egen laptop klistermärke
 • hur frysa en datorskärm
 • hur man gör en spela wmv-fil på en DVD-spelare
 • hur man identifierar ett moderkort maker
 • hur man fixar USB-portar i Windows XP