Dator > hur man uppgraderar en processor eller ett grafikkort

  • hur man uppgraderar en processor eller ett grafikkort


  • På grund av den modulära designen av den moderna datorn, är nästan alla komponenter i systemet kan uppdateras, från strömförsörjningen till hårddiskarna. Två uppgraderingar kan dock ge dig den största prestandaförbättringar möjligt samtidigt som majoriteten av din nuvarande dator delar. Uppgradering centralenheten (CPU) och grafikkort kan göra ditt gamla systemet nytt igen till en bråkdel av kostnaden för ett nytt system. Uppgraderingen är enkel, kunna slutföras på under en timme, men utvidga användbarheten av ditt system för år.

    Du behöver:
    PC
    . Antistatiskt.
    Skruvmejsel.
    Processor.
    Grafikkortet.


    1.
    Undersök specifikationerna för din nuvarande dator. Obs CPU-typ installeras tillsammans med CPU socket typ och moderkort modell. Bestäm typ moderkort modellen genom att granska specifikationer för din specifika datormodell som anges i datortillverkarens manual. Direkt avgöra moderkortet modellen genom att öppna datorlådan och granska styrelsen. Ta bort skruvarna som håller fast vid locket och dra sedan av locket i målet. Undersök moderkortet själv. Den modell av moderkortet är tydligt markerad i fetstil i ansiktet av moderkortet. Också ta del av den nuvarande installerade grafikkortet och tillgängliga expansionstyper buss i ditt system.
    2.
    Kontrollera processorer som är kompatibla med ditt moderkort modell genom att söka ditt moderkort tillverkarens hemsida eller kontroll handboken som följde med datorn eller moderkortet. Köpa ett nytt processor från en butik som säljer dator delar lokalt, som Best Buy, eller från en online-återförsäljare som Newegg. com eller Tigerdirect. com.
    3.
    Köp ett nytt grafikkort som är kompatibelt med de typer kortplats i datorn. Hitta ett kort som använder den mest avancerade kortplats tillgängliga i ditt system. Vanliga platser, från minst utvecklade buss typ mest avancerade, är PCI, följt av AGP och sedan PCI-E.
    4.
    Placera antistatiskt runt handleden och klipp bandet till en närliggande metallyta för att förhindra statisk elektrisk urladdning från din kropp in i PC-komponenter under installationen. De små statiska urladdningar kan orsaka inre skador på marker i din dator komponenter.
    5.
    Dra ur stickkontakten från baksidan av målet och monitorn kontakten. Placera fall på dess högra sida på en plan yta. Ta bort motorkåpan genom att ta bort skruvarna som håller locket på plats på baksidan av målet. Skjut bort målet för att komma åt PC-komponenter.
    6.
    Leta processorn på moderkortet. Processorn kan hittas genom att placera stora fläkt /heatsink som täcker detta, vanligtvis på den övre kanten av moderkortet. Dra ut kontakten fläkten ström från moderkortet och sedan haka loss fläkt /kylfläns från processorn. Var noga med att inte tvinga någon av låsen, som ni kan skada moderkortet komponenter. Dra fläkt /heatcsink bort från processorn.
    7.
    Dra säkra spaken bredvid processorn upp från moderkortet. Ta försiktigt bort processorn från CPU kontakten på moderkortet.
    8.
    Placera den nya processorn i CPU-sockeln genom att anpassa pilen på CPU med pilen på sockeln. Tryck nivå bredvid CPU-sockeln ner till moderkortet för att säkra processorn på plats. Ta bort tejpen som skyddar den termiska lapp på undersidan av fläkten och sedan klämma fläkten på CPU efter CPU tillverkarens instruktioner. Koppla in nätsladden från fläkten till den märkta fläkt uttaget som finns bredvid CPU på moderkortet.
    9.
    Leta reda på BUS-kortplatser för grafikkortet. De tider finns i det nedre vänstra hörnet av moderkortet.
    10.
    Koppla bort alla nuvarande grafikkort genom att skruva ur skruven på toppen av kortet som kortet är fäst i målet med hjälp av en stjärnskruvmejsel, och sedan ta bort eventuella nätsladden anslutna till kortet. Dra försiktigt i kortet från kortplatsen. Om kortet är i en PCI-E slot, måste du trycka i facket frigöringsspaken längst till höger i facket under kort att dra ut kortet gratis.
    11.
    Installera det nya kortet i kortplats kompatibel med korttyp. Om facket öppning på baksidan av ärendet omfattas av ett ärende panel, försiktigt bända panelen gratis innan du sätter in kortet i kortplats. Passa in skårorna på kortets underkant med skårorna kortplatsen och skjut in kortet. Säkra kort i målet genom att skruva litet hål längst upp till vänster på kortet till att behålla hål i sidan av PC fallet ovan kortplats. Anslut alla nödvändiga strömsladdar från PC nätaggregat till det nya grafikkortet.
    12.
    Tillbaka fall täcka, säkra det till fallet med de skruvarna. Anslut nätaggregatet tillbaka i målet och bildskärmskabeln till det nya grafikkortet.
    13.
    Sätt på datorn och vänta på att operativsystemet att starta upp. När operativsystemet startar, kommer systemet automatiskt att detektera den nya grafikkort och installera drivrutiner för kortets användning. Om grafikdrivrutiner inte är tillgängliga, kommer operativsystemet att be dig för förarna. Placera grafikdrivrutinen skivan i CD /DVD-ROM-enhet och följ installationsinstruktionerna.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man återställer bläcknivå på en HP 4100 skrivare





Relaterade artiklar


  • hur man kan ändra teckensnitt på en HP d1420
  • hur du hittar den usb versionen på min dator?
  • Varför behöver jag en dator server?
  • hur man byter bläckpatroner på en Dell 924 skrivare
  • hur man använder minnet på en Panasonic skrivmaskin
  • Definitionen av disk array
  • hur man fyller skrivare bläck till lexmark X5450
  • hur man ansluter en USB till en 25 pin skrivarkabel
  • hur man kan få BIOS på en Compaq Armada 4220t
  • hur man installerar en 312 diskettenhet på Windows XP