Dator > Vilka är de viktigaste delar som utgör en dator och dess funktioner?

 • Vilka är de viktigaste delar som utgör en dator och dess funktioner?


 • Du behöver:
  spruta
  . Refill bläck.
  Hushållspapper.

  Stationära datorer består av en kärna enhet med objekt som systemet behöver för att fungera korrekt. Detta inkluderar systemenheten, kör förvaring, en bildskärm, ett tangentbord och en mus. Tillbehör som skrivare, högtalare och ett modem kan öka funktionaliteten och förbättra användarupplevelsen. De tillbehör kan enkelt anslutas till systemenheten, vanligtvis via ledningar.

  Systemenhet

  Denna central del i en stationär dator liknar oftast en plastlåda. Människor kan hänvisa till hela systemet enhet som CPU men detta är fel. De system Enheten innehåller centralenheten (CPU) men systemet enheten också inrymmer Random Access Memory (RAM). Denna kortsiktiga minne återställs när datorn stängs av och lagrar vad som händer på systemet medan den är igång.

  CPU och RAM ansluta till moderkortet. Moderkortet har många platser som gör det möjligt för införande av olika kretskort, där alla utför en specifik funktion.


  kringutrustning, eller komponenter inte en nödvändig del av systemet enhet, får inte installeras i enheten. Ett exempel skulle vara en diskettenhet. Bildskärm, tangentbord, mus och vissa tillbehör fäster systemenheten via kablar inkopplade enheten hamnar.

  Lagringsenheter

  Datorer hålla längre sikt information om lagringsenheter. Systemet Enheten sparar hårddisken i höljet. Hårddisken, även kallad hårddisken inneha en enorm mängd information. Denna enhet kan fungera som det huvudsakliga eller enda, långsiktiga lagringsenhet för systemet.

  Ytterligare extra lagring kan komma från disketter eller CD och /eller DVD-enheter. Disketter är mindre vanliga nu, eftersom de innehar mindre information och läsa långsammare än de andra metoder för lagring.

  De flesta CD-och DVD-enheter har förmåga att läsa och datapost. CD-enheter kan användas för att läsa eller spela in ljudfiler eller datafiler. Vill titta på en DVD-film på en dator, måste systemet har en DVD-enhet. Numera kombination CD /DVD-enheter är vanliga.

  Monitor

  Bildskärmar visar den visuella informationen från systemet på en skärm. Katodstrålerör (CRT) skärmar har en större, box-liknande former och en lägre prislapp. Flytande kristaller (LCD) övervakar, även kallad platt-monitorer, har ett slankare utseende, bättre bild, och högre kostnader.

  Mus och tangentbord

  Musen kan användaren flytta en markör runt skärmen och peka och klicka på objekt. En mus kan ansluta till systemet enhet med en sladd eller trådlöst och drivs med batteri. En typisk mus har vänster och höger knapparna. Den vänstra knappen väljer objekt på skärmen medan den högra ger upp menyalternativ. En skärm scrollhjul är ofta mellan knapparna.

  Tangentbordet fungerar som inmatningsenhet mellan användaren och systemet. Den primära teckenfönsterknappar alfabetet, siffror, olika skiljetecken och nycklar kommando som Enter. Funktionsknappar finns högst upp på tangentbordet och bära ett F följt av ett tal. Varje knapp har olika syfte.

  Ett numeriskt tangentbord sitter vanligtvis till höger om den alfabetiska nycklar. Riktningspilar eller piltangenter, vila i närheten.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar en 300 GB-enhet i Windows XP

Relaterade artiklar


 • trådlös 5-knappars lasermus instruktioner
 • hur att mata ut en CD från en Mac mini
 • hur man byter en utbytespatron
 • vad är en D-9 dvd?
 • hur man fyller hk 132 patroner bläckstråle
 • hur man driver ett grafikkort & en onboard video samtidigt
 • Felsökning av en HP Officejet 4355 patron fel
 • hur man uppgradera en IBM Thinkpad 600E
 • hur man använder trådlösa dongle
 • hur du uppdaterar BIOS på ett M2N-MX