Dator > Skillnaden mellan CD-etiketter & DVD-etiketter

 • Skillnaden mellan CD-etiketter & DVD-etiketter


 • Det är ingen skillnad mellan CD och DVD-etiketter, andra än namnet ändras beroende på vilket medium etiketten fästs på. Hemgjord utskrivbara etiketter och professionellt pressade etiketter är exakt samma mellan CD och DVD

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Phillips juvelerares skruvmejsel.
  Gem.

  CD-fodral

  CD fall skiljer sig från DVD-fodral i CD-fodral överensstämmer med storleken på CD. Enligt Philips Research, "En juvel cd-fodral är det ursprungliga CD-skivan ärende som har använts sedan CD-skivan släpptes första gången 1982. Det är en tredelad plastlåda, mätning 142 av 125 med 10 mm (5,59 av 4,92 med 0,39 tum), en volym på 177,5 cm u00B3, som vanligtvis innehåller en CD-skiva tillsammans med texthäftet och en back-kort . Två motsatta öppet halvorna med gångjärn för att bilda stommen, bakre halvan som innehar en facket som greppar skivan i hålet. Alla tre delarna är tillverkade av formsprutad polystyren. "

  DVD Fodral

  Enligt enotes. com," en vanlig DVD-fallet är ett enda stycke plast fallet med två veck, som fälls runt och snaps stängd. Den mäter 135 av 190 med 14 mm (5,3 av 7,48 med 0,55 tum). Det är inslagna på utsidan av en tunn bit av se-igenom plast som kan hålla ett papper etikett. Etiketten åtgärder 274 av 184 mm (10,8 av 7,25 tum). "

  Hemlagad Etiketter

  Det finns många hemlagade alternativ för utskrift av etiketter på CD-och DVD-skivor. Oftast användare skriver sina önskade grafik på en speciell klibbig papper med färdigskurna dimension så att när viseringsmärket bort den passar perfekt på toppen av CD eller DVD. Ofta är dessa mall ark levereras med en lättanvänd programvara som gör processen med att skriva ut etiketter på ett kick.

  Professionellt Pressad Etiketter

  tryckte Professionellt CD-etiketter använda stora tryck maskiner för att trycka på grafik eller etiketten på skivan. Dessa resultat i CD med den grafiska eller etiketten ser ut som det inte är en etikett alls men faktiskt i CD. Dessa etiketter är omöjliga att skala bort eftersom de trycks in i CDn.

  Lightscribe

  Lightscribe är ett at-home CD-eller DVD märkning teknik som använder en laser för att etch grafik ovanpå särskilda Lightscribe kompatibel CD-skivor och DVD. Grafiken brukar kunna göras i olika färger, och CD-eller DVD ser ut som det professionellt har tryckts in.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur reparera en Xerox kopiator maskin

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar webbadressen till en lista i SharePoint
 • vad är ett minneskort adapter?
 • Definitionen av en trådlös bärbar dator
 • hur du ändrar band på en zebra skrivare
 • Felsökning av en IEEE 802.11 trådlösa CardBus-adaptern
 • hur du ansluter en videobandspelare till en Dell Dimension 4700
 • hur man konfigurerar Cisco 2503
 • hur man uppgraderar en Dell 4600c strömförsörjning
 • hur man fyller en Lexmark P707 50 patron
 • Hur man överför musik på backupen DVD till en ny dator