Dator > Varför behöver jag en dator server?

 • Varför behöver jag en dator server?


 • Ett företag eller en organisation att driver en rad datorer kan anse att överbrygga dessa datorer tillsammans som ett nätverk. Om nätverket sträcker sig över flera datorer och innehåller en stor mängd uppgifter, bör organisationen överväga att köpa en dator server för att lagra, organisera, bevara och skydda data. En server ställer också ner gränser genom att låta olika nätanvändare olika behörigheter när filer och program på nätverket

  Du behöver:.
  Skruvmejsel, Phillips-huvud.
  Ohmmeter.
  Tryckknapp.
  Header stift (tillval).
  Lödkolv (tillval).
  Lödtenn (tillval).

  om servrar

  Servrar är datorer som är speciellt byggda för att fungera som chef för ett datornätverk. De har serverprogramvara installeras som ett operativsystem och hårdvara som är tänkt att köra en dator under lång tid utan att stänga ner. En server är byggd för att vara online hela tiden och för att hantera anslutningar från andra datorer i nätverket. Det kommer också brukar ha stora, flera hårddiskar för lagring och säkerhetskopiering data.

  Fil för lagring och delning

  Den server hårddiskar är byggda för att lagra och underhålla säkerhetskopior av viktig data för ett affärsnätverk. Det fungerar som ett nav för datalagring där andra nätverksanvändare kan ansluta för att dela och hämta filer. Det ger också ett sätt att hålla alla organiserade data och på en plats. Server säkerhetskopior tillåta användare att återställa filer om något händer med den ursprungliga, vilket är mycket säkrare än att lämna information som lagras på enskilda datorarbetsplatser i ett nätverk.

  Internetdelning

  En dator server kan fungera som en DNS-server för att möjliggöra andra datorer i nätverket för att ansluta via den till internet. Hårdvaran är byggd för att tillåta flera datorer anslutningar och ger en inkörsport för flödet av uppgifter från en router eller ett modem. Det kan också vara värd för en brandvägg för att förhindra angrepp från utsidan av nätet.

  Software delning

  Business Software kan vara dyrt, ofta prissätts per aktiveringsnyckel. Snarare än att köpa många nycklar för alla datorer i ett nätverk kan ett nätverk med server kunna installera och värd programvaran på själva servern. Detta kommer att spara visitkortet i pengar samtidigt som flera användare tillgång till mjukvaran.

  Nättillstånd

  operativsystem ger ett sätt att ange behörigheter för varje användare i nätverket. Detta gör att vissa användare att få tillgång till vissa filer, mappar och program medan andra användare är begränsade. Detta skyddar också data och programvara från människor utanför nätverket genom att kräva vissa lösenord och behörigheter innan en användare kan komma åt det.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Sound Blaster instruktioner

Relaterade artiklar


 • hur man byter rom i en HP Designjet-skrivare
 • hur du ändrar processorns hastighet av en SC440
 • hur man rengör leder på ett batteri till en Dell Axim X51v
 • hur till återvinna förlorade filer på en hårddisk gratis
 • hur man ansluter en server till en huvuddator
 • hur man skapar en trygghet enhet
 • hur man kan justera en zhone DSL-modem
 • hur man gör datorhögtalare starkare
 • hur du installerar minne på en stationär dator
 • hur man kan återställa eTrex spår på ett datakort