Dator > Definitionen av en whiteboard

 • Definitionen av en whiteboard


 • Begreppet "whiteboard" kan beskriva low-tech uppfinning av en styrelse med en blank vit yta som är skrivet på med speciella markörer, ungefär som en svart tavla är skrivet på med krita. Denna typ av whiteboard har ersatt den traditionella skrivtavlan i många klassrum. Den högre-tech versionen är en whiteboard som ansluts till en dator, så att användaren kan interagera med i styrelsen. En Internet whiteboard är en online interaktiv utrymme i den virtuella världen. Alla tre typerna av whiteboardtavlor har haft en inverkan på hur uppgifterna är presenterade.

  lågteknologiska whiteboard

  Precis som en svart tavla, kan whiteboard skrivas på och skriver kan raderas. Denna typ av whiteboard finns i alla storlekar. Mindre styrelser kan så lätt passar in student bänkar, medan större whiteboard kan monteras på ett kontor eller klassrum vägg. Istället för att använda krita, skriver användaren med whiteboardpennor speciellt framtagen för whiteboard yta. Andra typer av markörer kan inte skriva också, radera lätt och kan skada skriva yta whiteboard. Whiteboardpennor har ersatt kalk som genererade damm och kan orsaka problem med andningen och allergier. Whiteboardpennor är inte utan nackdelar. De avger en lukt som stör en del människor.

  Interaktiv whiteboard

  En interaktiv whiteboard har inte bara en yta att skriva på med whiteboardpennor, men användarna kan interagera med whiteboard bara genom att peka på skärmen. Den interaktiva tavlan behöver särskild programvara, en dator och en digital projektor för att göra interaktionen hända. När alla komponenter är på plats kan samspelet med whiteboard börja. Exempel på olika sätt att interagera med whiteboard inkluderar fånga noter, video eller andra bilder och användning av Internet (om datorn har tillgång till Internet).

  Internet Withboard

  Internet whiteboards kan anses vara ett verktyg för att samtala och ritning. Online deltagare i Internet whiteboard-session kan rita och skriva på tavlan och se vad andra att skriva och rita på tavlan. All kommunikation sker på skärmen på användarens dator, med ett öppet fönster i applikationen. Kopiera och klistra in bilder från andra program, t. ex. Microsoft Word, göra denna ansökan mångsidig och bekväm. Vanliga chattar program, som MSN Messenger och Yahoo Messenger, har whiteboard kapacitet byggs in ansökan.

  Gemensamhet för alla tre

  Alla tre typer av whiteboard tillåter användaren att visa tidigare beredd information till mer än en person . Den whiteboard kan användas som en yta att visa icke-interaktiva medier. Slutligen, om informationen är skrivna eller inspelade kan whiteboard användas för att fånga deltagarnas bidrag i forumet.

  Kostnad av whiteboardtavlor.

  Internet whiteboards ingår i gratis program som t. ex. Yahoo Messenger eller MSN Messenger. Whiteboard-whiteboardtavlor start i pris på ett par dollar, med kostnader ökar i takt med storleken ökar. Interaktiva whiteboards är de dyraste, med priser från några hundra dollar till flera tusen dollar beroende på märke, tillbehör och funktioner.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man byter en stationär batteriet inuti ett cpu

Relaterade artiklar


 • hur man byter en stationär minne
 • hur man gör med enheter batteribackup
 • hur radera hårddisken på en hp pavilion 340
 • hur man fixar en skadad hårddisk
 • canon MP470 bläckpatron refill instruktioner
 • hur man byter en hårddisk på en Dell Inspiron
 • Hur får man en utskrift när en skanner skannar en negativ
 • hur man installerar RAM i en eMachines t5224
 • LG laptop instruktioner moderkort ersättning
 • hur man håller en Epson R320 utskrifter med låg bläck påminnelse