Dator > hur man fixar PC-program ljud

 • hur man fixar PC-program ljud


 • Den audio-komponenter i datorn inte bara påverkar ljuduppspelning när du spelar en ljud-eller videoklipp i en mediespelare eller försöker spela upp en CD via datorns CD-enhet. Många datorprogram använder ljud som en indikator på vissa funktioner. Om datorn slutar att spela ljud i datorn program, eller underlåter att spela upp ljuden korrekt, kanske du kan fixa problemet själv, med en kombination av enkel manuell reparationer och inbyggda system tools
  1.
  Se till att högtalarna är anslutna till datorn om din dator använder externa högtalare. Sladden för externa högtalare pluggar i linjeutgång för ljud-port på baksidan av de flesta datorer. Även dubbelkolla att den elektriska kontakten till högtalarna ansluts till ett eluttag och att högtalarna är påslagna.
  2.
  Kontrollera hamnen hörlursutgången på datorn för att se ingenting har anslutits till den. När hörlurar eller en annan pluggar enhet till datorn, ljudet inte längre går via datorns viktigaste linjeingång till högtalarna.
  3.
  Justera systemets volym först. Vanligtvis visas en högtalare ikon i systemfältet på en dator och du kan enkelt klicka på högtalaren och se volymen, men ibland talaren inte visas, och du måste komma åt volymen kontrollerar genom "Start> Kontrollpanelen> Maskinvara och Ljud> Ljudenheter och ljud> Justera ljudvolym. " När volymkontrollen öppnas flyttar du skjutreglaget uppåt för att höja volymen på datorn.
  4.
  Inspektera högtalarkabeln om programmet ljud på datorn gör sprakande eller krasande ljud. Detta är ofta ett problem med en skadad högtalarkabel. Om du inte hittar skador på kabeln, skall du byta ut högtalarna vid något tillfälle, men linda en bit tejp runt området för att hålla högtalarkabeln på plats i sitt gummi höljet som en temporär fix.
  5 .
  Kontrollera systemets Enhetshanteraren för att avgöra om datorn har ett ljudkort installerat om du inte hör något ljud alls. Gå till Enhetshanteraren genom "Start> Kontrollpanelen> System och underhåll> Enhetshanteraren" och klicka på "+" med "Sound, video-och spelenheter. "Om en enhet med" ljud "i titeln återfinns i det avsnittet har datorn ett ljudkort, men om inte, har datorn inget kort eller inte erkänna kortet.
  6.

  Hitta och lägga till de drivrutiner som krävs för ljudkortet om du vet att din dator har ett kort, men datorn känner inte igen det. För att lägga till drivrutiner för ett ljudkort till din dator, gå till "Start> Kontrollpanelen , "typ" lägg till maskinvara "i sökrutan och klicka på" Installera drivrutiner för äldre enheter med guiden Lägg till maskinvara "som visas. Den "Lägg till maskinvara" guiden hittar och installerar automatiskt de nyaste drivrutinerna för alla enheter på din dator.

  Tips och varningar


 • Om du inte har någon framgång med korrigeringar för de vanligaste problemen ljud på PC noterat på Microsofts sida, rekommenderar Microsoft besöker webbplatsen för din dators tillverkare, som HP eller Dell, för att leta efter ljud fastställs för ditt visst märke och modell av dator.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man använder datorn som en dvr

Relaterade artiklar


 • hur du lägger upp dvd filmer till datorer & PSP
 • Hur vet jag vilken bärbar dator är rätt för mig?
 • hur man fokusera en projektor
 • hur man skriver ut kopior med inbyggd kol
 • Hur fyller jag en bläckpatron från nukote?
 • hur man konfigurerar e-post för Konica Minolta di2510f
 • Hur man testar en bärbar dator för barn
 • Vilka olika typer av moderkort?
 • Timex indiglo batteribyte instruktioner
 • hur blinka en integrerad 2GB Memory Stick