Dator > hur man berättar vad cpu kommer att arbeta med ditt moderkort

 • hur man berättar vad cpu kommer att arbeta med ditt moderkort


 • I en bransch där planerat åldrande är par för kursen, CPU tillverkare kräver ofta moderkort uppgraderingar med släppet av deras avancerade processorer. Med så många nya processorer stadigt kommer ut på marknaden, kan det vara svårt att veta vad som fungerar med ditt moderkort. Även processorer som passar ordentligt i ditt moderkort socket kanske inte är kompatibla. Att veta hur man vara säker på ditt moderkort förenlighet kommer att hjälpa dig att avgöra den bästa möjliga uppgradering för dina pengar.
  1
  Skatta modellen för ditt moderkort. . . Detta är lätt om du laddar ner ett gratis program från CNET. com webbplats (se länken i resurs avsnitt). Ansökan är CPU-Z som identifierar ditt nummer moderkort modell. Detta är nödvändigt eftersom flesta PC beslutsfattare inte på förhand installera mjukvara som kommer att berätta din moderkort modell. CNET testar programmet för att säkerställa att det är spyware-och virusfritt.
  2.
  Klicka på "Download Now. "När programmet har hämtats, dubbelklickar du på CPU-Z installationsikonen. Detta öppnar inställningsguiden.
  3.
  Klicka på" Nästa "på installationsguiden välkomnande skärm. Klicka på bubbla att acceptera CPU-Z överenskommelse om nästa skärm och klicka på "Nästa".
  4.
  Om du vill installera CPU-Z och dess genväg med resten av dina program och genvägar, klicka på "Nästa" på nästa två skärmarna. Om inte, klicka på "Browse" på dessa skärmar och välja ett alternativt läge för dessa poster.
  5.
  Avmarkera rutorna i "Fråga Verktygsfält" skärmen för att förhindra installationen av Ask Toolbar i din webbläsare. Om du vill att Ask Toolbar, lämna rutorna kontrolleras. Klicka på "Nästa".
  6.
  Markera rutan i nästa fönster för att installera CPU-Z-ikonen på skrivbordet. Klicka på "Nästa", "Install" och sedan "Finish. "
  7.
  Dubbelklicka på CPU-Z-ikonen på skrivbordet. Välj "Moderkort"-fliken i menyn längst upp i fönstret. Anteckna informationen i rutan "moderkort", inklusive tillverkare, modellnummer och chipset. Observera också datorns märke och modell.
  8.
  Skriv moderkortstillverkaren namn i en sökmotor och gå till sin webbplats.
  9.

  Olika tillverkare webbplatser är uppbyggda på olika sätt. Vissa erbjuder en sökning fönstret på hemsidan. Om så är fallet, skriv ditt moderkort modellnummer i detta fönster och granskar resultatet för att hitta information processor kompatibilitet. Om detta inte är fallet, leta efter något i stil med "hitta en produkt. " När du hittar ditt moderkort, leta efter en lista över kompatibla processorer.
  10.
  Om du inte hittar kompatibla processorer på tillverkarens hemsida, kan det bero på att du har en OEM-tillverkare (OEM) moderkort. Med modellnummer på din dator och moderkort händig, ring tillverkarens tekniska support och fråga hur du avgör ditt moderkort processorn kompatibilitet.

  Tips och varningar


 • När du har numret till moderkortet modell, kan du förbigå tillverkarens webbplats och göra en sökning för moderkortet.
 • Öppna inte datorn som anger ditt moderkort modellen inte är absolut nödvändigt. Gör det kan omintetgöra garantin.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du ställer in en server utbyte post

Relaterade artiklar


 • hur man använder en webbkamera på en bärbar dator
 • Inaktivera musknappen på en bärbar dator tangentbord
 • hur man installerar SimpleTech espresso 120 GB extern hårddisk
 • hur man använder trådlösa dongle
 • hur du kontrollerar att en DVD kommer att arbeta på en dator
 • hur man ändrar tillgång Outlook Web
 • Ta bort ett microSD-kort lösenord
 • hur man använder programmet på tangentbordet för spel
 • Hur tar jag isär en inkörsport panel laptop skärm?
 • hur du extraherar filer från en dator med ett dåligt moderkort