Dator > Fördelarna med dator överspänningsskydd

 • Fördelarna med dator överspänningsskydd


 • Du behöver:
  ersätter hårddisken
  . Shock handled vakt (tillval).
  Små, Phillips-skruvmejsel.
  Skål eller fat.

  En dator överspänningsskydd är en anordning som skyddar datorsystem från elektriska problem. Enheten placeras i mellan en dator och vägguttaget. När en elektrisk problem uppstår kopplar överspänningsskyddet datorn från det elektriska uttaget eller utför en annan funktion att skydda systemet.

  Surge Förebyggande

  Den primära funktionen och fördelen med ett överspänningsskydd förhindrar överspänning. Strömspikar resultat från allt-från problem med elnätet till blixtnedslag. Ett strömfall förstör hårdvara. Överspänningsskydd använder en säkring eller annan metod för att klippa av kopplingen mellan uttaget och datorn för att undvika skador när en våg uppstår.

  Spänningsfall Förebyggande

  brownouts uppstå när inte räcker spänning gör den till en bostad eller företag. Brownouts är mycket skadliga för datorutrustning och uppstår när det finns skada på elnätet eller nätet är överansträngd. Brownouts leda till överspänningar i större apparater som kylskåp. Vissa överspänningsskydd erbjuda makt filtrering för att säkerställa att rätt spänning alltid når datorn.

  Data Loss Prevention

  Dataförlust när datorerna inte är ordentligt är avstängda. Om du arbetar på ett dokument och strömmen går, är ditt arbete troligen borta. Vissa överspänningsskydd har ett inbyggt batteri backup. Säkerhetskopian befogenheter datorn på flera minuter efter ett strömavbrott. De extra minuter tillåter användaren att spara sitt data och stänga ner systemet ordentligt.

  Clean Power

  Liten överspänning, brownouts och förändringar i spänning, slits elektrisk utrustning över tiden och förkortar dess livslängd. Vissa överspänningsskydd har makt filter som förhindrar allt annat än rätt spänning från att nå datorn. Denna fördel kan förlänga livslängden på din dator.

  Extra uttag

  En standardfunktion och nytta av grenuttag och överspänningsskydd är att de flesta erbjuder extra uttag. Enheten använder ett vägguttag, men du kan ansluta flera apparater till överspänningsskydd. Du ska aldrig daisy chain beskyddare våg lägga till fler försäljningsställen eftersom detta är en brandfara.

  Försäkring

  Många överspänningsskydd märken erbjuda uppgång försäkring om en dator eller enhet är ansluten till deras produkt. Om ett uppsving skadar datorn när den är ansluten till ett överspänningsskydd kommer bolaget att betala upp till ett visst belopp för att ersätta den skadade utrustningen. Registrera överspänningsskyddet med tillverkaren för att få denna försäkring.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar en hårddisk på en Toshiba Satellite bärbar dator

Relaterade artiklar


 • Skillnaden mellan Pentium III och Pentium 4-processorer
 • hur man lär sig att använda en bärbar dator
 • hur man tråd en strömförsörjning
 • hur man bygger en gaming PC AMD Phenom
 • hur man använder minnet på en Panasonic skrivmaskin
 • hur man startar upp en HP återställningspartition på en ny dator
 • hur man installerar ett trådlöst kort i en dator
 • windows xp dvd rom felsökning
 • Hur man testar en bärbar dator för barn
 • Hur konvertera videoband på ett Memory Stick på en digital videokamera 8