Dator > hur ergonomi bidrar i kontorsmiljö

 • hur ergonomi bidrar i kontorsmiljö


 • Det kan tyckas att personer som arbetar på ett kontor inställningen är mindre benägna att skada än de som utför hårt kroppsarbete. Men om kontorsarbetare inte förstå och tillämpa principerna om ergonomi, kan deras skrivbord stolar, bildskärmar och tangentbord blir lika farlig som felaktigt sätt Verktyg-även om skadorna inte kan vara så uppenbara

  Definition

  National Institutes of Health definierar ergonomi som "vetenskapen om montering jobben till arbetarna. "Arbetsmiljön-inklusive inventarier och utrustning, belysning, inredning och många andra faktorer-i kombination med de uppgifter som utförs i den miljön har en kumulativ effekt på de anställdas allmänna hälsa och moral Detta i sin tur har en inverkan på. den nedersta raden av verksamheten.

  Typer

  Fysisk ergonomi på arbetsplatsen handlar om hur arbete påverkar kroppen, bland annat hållning, repetitiva rörelser och irriterade ögon orsakade av att stirra på en bildskärm. kognitiv ergonomi gäller stress, beslutsfattande , de mentala och psykologiska effekter av att använda en dator och andra psykologiska och mentala faktorer i arbetet. Organisation ergonomi innebär att relationer inom företaget och hur företagets politik påverka dess arbetstagare

  Hälsa

  Om kontorsarbetare sitter felaktigt eller utföra repetitiva uppgifter, som att skriva, utan ordentlig ergonomi, de kan -. Över tid- -utveckla belastningsbesvär såsom karpaltunnelsyndrom, seninflammation och ryggskador. Enligt NIH, var 64 procent av alla belastningssjukdomar år 2007 resultatet av kontorsarbete. Dessutom är den amerikanska arbetskraften åldras oproportionerligt till följd av de stora åldersklasserna, vilket gör hälsoproblem på kontoret en större fråga.

  Genomförande

  För att vara effektiv och ekonomiskt sund, bör ett kontor ergonomi plan vara proaktiv. Ergonomi konsult Cyndi Davis varnar för "Whack-A-Mole" tillvägagångssätt, där företagen reagerar när en anställd klagar över hälsoproblem till följd av arbetsmiljön. Den Yrke Safety and Health Administration ger ergonomiska riktlinjer, liksom akademiska institutioner som Cornell University och UCLA.

  Fördelar

  Om det genomförs på rätt sätt, ergonomiska principer göra mer än att förhindra fysisk skada. En ergonomiskt utformad kontor förbättrar anställdas moral och leder till högre minska andelen avhopp. När anställda är bekväma och mindre stressade, de är mer produktiva, mer effektiv, gör färre misstag och missar färre dagar.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:skillnaden mellan Skrivbord och arbetsstation grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur du slår på ett larm på datorn
 • hur man kan återställa en Windows-skärmen på en bärbar dator
 • hur du uppdaterar galen hund multimedia på dvd brännare hårdvara
 • hur man använder en Compaq A1000 fax
 • hur man designar en PC chassi datorväska
 • hur man bygger en gaming PC AMD Phenom
 • hur du tar bort en CD / DVD-enhet från en bärbar dator
 • orsakerna till den långsamma uppringda internet
 • Vanliga frågor om PC minne
 • ta bort bläck från dataskärmen