Dator > detaljerad information om datorns moderkort

 • detaljerad information om datorns moderkort


 • En Moderkortet är den viktigaste integrerade kretskort i en dator. Den har flera viktiga komponenter. Centralenheten, eller CPU och RAM-minne, RAM, är två av de mest kritiska, eftersom de behandlar och lagrar data. Diskenheter, hårddiskar och optiska enheter är alla knutna till gränssnitt på moderkortet. Andra kort som en ljud eller video-gränssnitt som tillval kan inbyggd eller läggas till. Moderkortet styr alla anslutna enheter

  Formfaktor

  En formfaktor beskrivs specifikationerna på form, storlek och konfiguration av en dator maskinvarukomponent som ett moderkort, nätaggregat eller fall. Standarden formfaktorn är Micro ATX, eller Advanced Technology Extended. Intel designade den på 1990-talet.

  mått ATX formfaktor finns 12 med 9,6 inches, eller 305 av 244 mm. Storleken dikterar storleken på ärendet som kan användas. Om ärendet är för liten, kommer moderkortet passar inte. Om det är för stor, kan moderkortet fäster inte ordentligt till uttagen.

  CPU

  Om datorn har en hjärna, det är i form av processorn. Det är en mikroprocessor, och det är en integrerad krets av transistorer, men andra enheter också är avgörande. Huvudsakligen kan processorn inte agera ensamt. Det måste ha data.

  CPU har fem huvudkomponenter. Dessa är styrenheten, den aritmetiska /logisk enhet, register, cacheminne och bussar. Varje enhet utför på ett sätt som kommer att behandla eller ge information i form av bitarna --- 1: or och 0: or --- att processorn.

  Arkitektur

  arkitektur moderkortet hjälper till att identifiera den för olika användningsområden.

  Business eller teknik moderkortet arkitektur definieras av storleken på minne och antalet överflödiga hårddiskar som den stöder. Dessa transaktioner processor intensiva och även har reservsystem och redundans på plats.

  Gaming datorer, å andra sidan, behöver mycket snabb interaktion med användaren. Dessa har hög minneskapacitet behov och en kraftfull processor, men uppsägning behövs inte. De kommer att ha flera exklusiva input /output-kort.

  Slutligen kommer personliga eller hemdatorer har en blygsam moderkort arkitektur. Den hårddiskar och minne kommer att vara tillräckligt för att göra grundläggande, men inte avancerade operationer.

  Chipset

  moderkort chipset: s primära funktion är att styra in dem i rätt områden på moderkortet och till rätt komponenter. Chipset kontrollerar uppgifterna som flyter genom de kanaler eller bussar av moderkortet.

  Stödanordningarna

  Moderkortet designen kommer att ange hur många enheter kan anslutas till det. Mängden RAM-minne, antalet kontrollkort, inklusive ljud, video och nätverkskort, och hårddisken kommer att vara under kontroll av antalet tider som finns på moderkortet.

  Moderkortet också har uttag, stickproppar, kontakter och portar. Uttagen är för högtalare och mikrofoner. Pluggarna är för in-och utenheter. Anslutningarna är efter makt och interna och externa hårddiskar. Hamnarna är att fästa seriella eller parallella enheter, som modem och skrivare.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur ergonomi bidrar i kontorsmiljö

Relaterade artiklar


 • hur du aktiverar min Printer Spooler
 • hur man får MAC-adressen från en bärbar dator
 • Hur du donerar används datorutrustning
 • hur man startar upp en HP återställningspartition på en ny dator
 • hur man designar en PC chassi datorväska
 • hur man använder en bärbar dator med en in-hemmabio
 • hur man bygger bärbara datorer
 • hur man fixar Windows XP bot efter att ha bytt moderkort
 • hur man hittar modellnumret på ett moderkort
 • hur man lägger musik på ett microSD TransFlash kort