Dator > Hur du donerar används datorutrustning

 • Hur du donerar används datorutrustning


 • Donation är ett av de alternativ som finns att förfoga över en begagnad dator. Bortsett från frigöra lagringsutrymme, tillfredsställelse att hjälpa en värdig sak tillsammans med den skatt kostnadsbesparingar i samband med att en välgörenhetsorganisation bidrag är starka drivkrafter att donera datorutrustning. Innan donera en dator, måste några åtgärder måste vidtas för att lösa gemensamma problem såsom att exponera känsliga uppgifter och ansvar för olämpligt bortskaffande och att säkerställa en skattekredit
  1.
  Se till att datorn är i brukbart skick.
  -Inspektera alla delar av datorn för stora fysiska defekter som sprickor eller andra tecken på skador
  -. Se till att alla delar och tillbehör finns
  . --Sätt på datorn och loggar in på sitt operativsystem för att säkerställa att dess operativsystem är fortfarande funktionella.
  -Öppna Microsoft Word eller något ordbehandlingsprogram och typ alla tecken i tangentbordet för att kontrollera att alla knappar fungerar
  . -Klicka på vänster och höger knapparna på musen för att kontrollera om de fungerar
  -. Mata in en skiva i DVD-spelaren och kolla i "Min dator" för att se om DVD-skivan var av datorn
  2
  . . Säkerhetskopiera alla data som du vill spara från datorn genom att kopiera det till ett externt minne som DVD-skivor, flash-enhet eller en extern hårddisk.
  3.
  Ta bort alla data som du har i datorn för att undvika risken för att utsätta viktiga eller känsliga data. För bästa resultat, använd en programvara som utformats för att utplåna alla data från en hårddisk. Internet ger olika webbplatser som erbjuder gratis eller betald programvara som utformats för att utplåna hårddiskar. Skriv "utplåna hårddisk" i en sökmotor så får du se dessa webbplatser.
  4.
  Samla alla originalskivorna, media, Äkthetsbevis klistermärke (vanligtvis på datorn), bruksanvisning och annan dokumentation som följde med utrustningen och föra dem vidare till mottagaren att se till att mjukvaran överföringen är laglig.
  5.
  Öppna din favorit sökmotor och skriv "dator donation" för att se listor över välgörenhetsorganisationer som är specialiserade på hantering dator donationer. Öppna olika webbplatser och leta efter en du tycker skulle kunna bäst hantera donationen. Kontakta dem och förklara vilka rutiner ni har vidtagit och din avsikt att donera datorn.
  6.
  Få ett kvitto som bevis för donation. Beroende på en persons skattesituation kan individer dra det aktuella marknadsvärdet av en dator, och företag givare kan dra av oavskrivna värdet på datorn.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man loggar in på Konica Minolta bizhub

Relaterade artiklar


 • hur du uppdaterar minnet på en dator
 • Hur berätta om du behöver ett nytt grafikkort
 • Document Imaging hårdvara
 • hur man ansluter en DVI från en projektor till en HDMI på en bärbar dator
 • hur man återställer filer från en hårddisk som startar inte
 • fördelar och nackdelar med att jämföra bärbara datorer
 • inbyggda system projekt för skojs skull
 • hur du tar bort en CD / DVD-enhet från en bärbar dator
 • hur man gör återställnings-cd/dvd
 • hur du lägger till video till Flash