Dator > skillnaden mellan Skrivbord och arbetsstation grafikkort

 • skillnaden mellan Skrivbord och arbetsstation grafikkort


 • Desktop grafikkort är normalt konstruerade för icke-kommersiellt bruk. Workstation grafikkort är konstruerade med grafiskt intensiva applikationer i åtanke. Workstation grafikkort används ofta i jobb allt från bearbetning bilder med hög upplösning från vetenskapliga undersökningar, för att skapa och redigera digitalt innehåll. Workstation grafikkort utföra ett antal specialiserade funktioner och är oftast byggda till en högre standard

  Färgdjup

  Många arbetsstation grafikkort klarar att behandla 30-bitars färgdjup. Denna funktion gör arbetsstation grafikkort att välja mellan över en miljard färger per pixel. Denna funktion säkerställer att arbetsstationen grafikkort klarar av korrekt återgivning och representerar data som behandlas vid en arbetsstation. Typiska desktop grafikkort klarar bara av 24-bitars färgdjup. Även om de flesta stationära korten säger sig stödja 32-bitars färgdjup detta verkligen är en missvisande beteckning som innefattar icke-färgdjup bitar.

  Flera bildskärmar

  Många moderna skrivbord grafikkort kan köra två eller flera bildskärmar samtidigt. Dock arbetsstation grafikkort ofta konstruerade för att arbeta mer än två monitorer på gång. Arbetsstation kort erbjuder möjligheten att driva flera skärmar tillsammans, för att bilda en stor skärm eller av att behandla olika bilder som ska skickas till separata monitorer.

  Hardware

  Desktop och arbetsstationer grafikkort använder helt olika typer av hårdvara. Workstation grafikkort GPU: s är avsedda att ge arbetsstationsanvändare med en mängd funktioner som är användbara i professionella miljöer, till exempel 30-bitars färgdjup och framelock.

  Framelock

  Framelock är en funktion som erbjuds på kort arbetsstation video som gör att en bild ska visas över flera bildskärmar. Framelock fungerar genom att synkronisera bilder som visas i stereo att vända flera bildskärmar till en större bildskärm. Denna teknik skiljer sig från flera bildskärmen visar hittades på datorer i samma arbetsstation datorer som använder framelock kan också synkronisera med andra grafikkort för att upprätthålla en flera bildskärmar.

  Drivrutiner

  Enligt Alexis Mather, marknadschef av AMDs arbetsstationsgrafik division, arbetsstation grafikkort har oftast högre kvalitet drivrutiner på grund av att utvecklarna arbetar mycket nära samarbete med leverantörer och konsumenter av arbetsstationer grafikkort för att garantera en hög kvalitet. Workstation grafikkort lägger också större vikt på OpenGL-stöd. Desktop grafikkort använder också openGL men tenderar att betona Direct3D. OpenGL en viktig funktion för korten arbetsstation video på grund av sitt tunga användas i skapande av digitalt innehåll marknaden.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man bränner en DVD-omslag

Relaterade artiklar


 • hur man bygger ett riktigt snabbt cool laptop
 • hur man fixar bärbara tangentbordet
 • hur man kan ansluta flera datorer till ett kabelmodem
 • hur man gör en stationär dator Wi-Fi
 • hur man gör med gamla datorer i Dallas, Texas
 • hur man installerar MS SQL 2005
 • hur man använder en Dell ir LCD-fjärrkontroll
 • hur man byter en bläckpatron för Lexmark Z22
 • fördelar och nackdelar med att jämföra bärbara datorer
 • hur du uppdaterar galen hund multimedia på dvd brännare hårdvara