Dator > hur man installerar en 300 GB-enhet i Windows XP

 • hur man installerar en 300 GB-enhet i Windows XP


 • Installera en ny 300 GB stor hårddisk i allmänhet är en ganska enkel plug and play-processen, även om det kan finnas ytterligare några steg beroende på vilken typ av hårddisk. Två hårddisk format, IDE och SATA-enheter, använda olika anslutningskablar och kan vara förenligt med endast vissa moderkort. I de flesta fall kommer du att ha alla komponenter du behöver för installationen, men du kan behöva ytterligare delar beroende på enhet

  Du behöver:
  300GB hårddisk
  . . SATA /IDE-kabel.
  Ytterligare gratis strömförsörjningskabel.
  Skruvmejsel.
  Valfritt antistatiska armbandet.


  1.
  Bestäm vilken typ av 300GB hårddisk du har. Kontrollera om hårddisken är en SATA-eller IDE-hårddisk. Din förpackning kommer att berätta vilken typ du köpt. De flesta hårddiskar har också en etikett på själva enheten visar denna information.
  2.
  Stäng av datorn och ta bort strömkabeln från väggen. Ta sedan bort sidopanelen från datorn. Innan du rör någon av de interna datorkomponenter eller 300GB hårddisk, måste du jorda dig genom att röra vid något metallföremål eller med en antistatisk armband, som kan köpas på de flesta elektronikaffärer.
  3.
  Leta reda på SATA eller IDE-kabeln. Om du redan har en hårddisk installerad kan du följa den anslutna kabeln till moderkortet för att hitta andra IDE-eller SATA slots. Om du har problem med att identifiera den SATA-eller IDE-portar, se din dator manuellt. Nästa, hitta en fri förbindelse strömkabel från datorns nätaggregat. Dessa kablar har flerfärgad ledningar, vanligtvis rött, gult och svart. Se de tillgängliga anslutningarna har rätt mängd av stift att ansluta till din 300GB hårddisk.
  4.
  Montera 300GB hårddisken i ditt fall är montering vikar. Dessa är i allmänhet ligger nära CD-ROM eller andra enheter. Skruva fast hårddisken i monteringshålen på viken så att den sitter säkert i målet, och det är nära nog så att strömkabeln och SATA-eller IDE-kabel kan nå baksidan av enheten. När enheten är säker, anslut strömkabeln och SATA /IDE-kabel till baksidan av 300GB hårddisk.
  5.
  Kontrollera din dator läser nya 300GB hårddisk. Öppna datorns BIOS-skärmen genom att starta om datorn och trycka på rätt nyckel vid start. Beroende på ditt moderkort, detta i regel är "F2", "DEL" eller "F10"-knappen.
  6.
  Partitionera och formatera enheten efter det du bekräfta det i BIOS. Låt din last operativsystem helt. I Windows XP kan du formaterar hårddisken medan Windows är igång. Klicka på "Start"-knappen i det nedre vänstra hörnet av verktygsfältet och välj "Kontrollpanelen". Klicka sedan på "Administrationsverktyg"-ikonen, sedan "Computer Management"-ikonen. Slutligen, välj "Diskhantering"-ikonen. Du bör nu se en lista över enheter, inklusive din nya hårddisk. "Högerklicka" på den nya enheten och välj "Ny partition" från rullgardinsmenyn. Följ stegen i guiden för att slutföra partition.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur du tar en hårddisk ur en Dell E1705

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar e-post för Konica Minolta di2510f
 • Definitionen av en whiteboard
 • hur man kommer åt internet via en router fastprogrammerade till en stationär dator
 • hur du tar bort en HP bläck
 • hur du ställer in en Apple LaserWriter PC-nätverk
 • hur du kopierar bilder till en cd
 • Felsökning Xerox kopiatorer använder funktionen koder
 • Timex indiglo batteribyte instruktioner
 • hur man bränner ett bildspel till dvd
 • hur man bygger en cd-spelare med hjälp av en gammal CD-ROM Drive & nätaggregat