Dator > sd RAM definition

 • sd RAM definition


 • Synchronous Dynamic Random Access Memory, eller SDRAM som det ofta kallas, är en typ av minne som används av datorer och andra liknande anordningar. SDRAM inte längre används i för närvarande tillverkas datorer och ersattes av den första generationen av Double Data Rate SDRAM eller DDR för korta. Den största skillnaden SDRAM från sina föregångare är att den kan komma åt data från två av minnets förråd på en gång och använder datorns klocka till optimalt tid dataåtkomst

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.

  RAM

  RAM är en dator aktiva minne. RAM används för att lagra data som kommer att överföras till datorns processor betydligt snabbare än om det skulle flyttas från en hårddisk eller en skiva. Ju mer RAM-minne en dator har de mer komplexa program som kan snabbt och effektivt använda åt gången. RAM-hastighet och krav kapacitetsökning datorprogram ökade komplexitet. Om en dator saknar tillräckligt med RAM för att hålla alla uppgifter den behöver för att utföra en uppgift, används en process som kallas "paging", där de extra data lagras på en hårddisk eller flash-minne och kan inte nås så snabbt . En dator behöver sida data kan orsaka märkbara resultat hicka och stopp medan data läses in.

  Synchronous

  Synchronous minne innebär att minnet är synkroniserad med datorns klocka, så att processorn kan optimalt tid minnesåtkomst. RAM är inte ständigt åt och tar en bråkdel av en sekund paus varje gång data flyttas till och från minnet. Synkron minne ser till att data förfrågningar skickas till och från RAM vid exakt tid RAM är redo för nästa begäran. Synkron minne är utformad för att läsa och skriva i något som kallas "burst mode", där minnet arbetar snabbare i sekvens efter den inledande tillgång. Synkron minne kan ha hälften av minnesmodulerna få tillgång till data medan den andra halvan överför uppgifterna.

  Genomströmning

  RAM stöter på prestanda problem med något som kallas flaskhals. Termen refererar till när hårdvara har prestandabegränsningar eftersom en av komponenterna inte kan fungera lika snabbt som de andra. Synkron minne har förmågan att fungera snabbare jämfört med asynkron minne, som bättre förebygger flaskhalsar problem med RAM.

  SDRAM Hastighet

  SDRAM fungerar på en systembuss frekvens av upp till 133 megahertz. Ju snabbare hastighet utvecklades när befintliga RAM-teknik som inte kunde hålla jämna steg med 66 MHz busshastighet på den första generationens Pentium-processorer.

  DDR

  DDR RAM är en typ av synkron RAM som utvecklats för att arbeta i hastigheter snabbare än SDRAM. Så småningom ledde SDRAM att flaskhalsproblem beredare fick snabbare och snabbare, vilket ledde till behovet av snabbare drift minne. DDR kan överföra data dubbelt så snabbt som SDRAM.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en hårddisk i en Dell 660

Relaterade artiklar


 • Intel vs AMD Athlon
 • bygga en dator från en HP desktop
 • fördelarna med att uppgradera minnet
 • hur man bygger en egen 6400 cpu pc
 • hur till återvinna en överskrivna partition
 • hur du redigerar analog video
 • fördelarna med en pekskärm
 • hur du tar bort en processor från en Dell 8300
 • hur man torka en Dell 4300 datorn
 • hur man byter en hårddisk i en macbook aluminium