Dator > Intel vs AMD Athlon

 • Intel vs AMD Athlon


 • Advanced Micro Devices (AMD) och Intel är de två ledande tillverkarna av datorn mikroprocessorer i världen. Konkurrensen mellan de två är inte begränsat till marknadsandelar och linjer botten. Det sipprar ner i hem av människor som letar efter precis rätt processor för användning från enkla fotoredigering att hardcore gaming. Den mest spridda mikroprocessorer idag är dual-core-serien från både stallet på grund av deras funktionalitet och kostnadseffektivitet

  Speed

  Intel Dual Core har många varianter, med enkel, dubbel, fyrhjuling och även åtta kärnor på en multikrets arkitektur. AMDs motsvarighet, Turion X2/Ultra, är en dubbel-och quad-core processor, som utvecklats främst för bärbara datorer. Intel familjen har en central processor hastighet mellan 1,06 till 3,33 gigahertz, medan AMD har priser från 2,2 till 3 GHz. När det gäller front-side-bus (FSB) ränta, det högsta Intel har att erbjuda är 1. 600 megahertz, och AMD erbjuder 1. 800 MHz FSB. Båda processorerna är inrymt på 45-nanometer chipsets

  Cache

  Intel Core 2 familj har en 2 -. Och 4-megabyte (övre delen) L2 cache storlek för varje kärna jämfört med bara 1 MB erbjuds av AMD. När det gäller mikroprocessorer, är cache en tillfällig lagringsplats där data hålls som redan är beräknad, och det kan behövas i framtiden processer. Moderna mikroprocessorer har tre nivåer av cache: nivåerna 1, 2 och 3, eller L1, L2 och L3. Eftersom den är snabbare för processorn att komma åt data direkt från L2 cache jämfört med RAM (Random Access Memory), är en högre L2 cache storlek önskvärt.

  Energiförbrukning

  Strömförbrukningen för Intel är bara en smula högre än Turion, men det kompenserar skillnaden genom kylning mekanism. Kylningen effektivitet för Intel är större än AMD med cirka 25 procent på grund av de 28 watt-TDP (Thermal Design Power) för Intel jämfört med om 35-watt för den senare familjen. Kyla är en viktig fråga som en högre TDP innebär lägre batteritid och system bullrigare.

  Övriga funktioner

  Andra inbyggda funktioner är Hyperthreading (multitasking) för Intel-och Hypertransport (sammankopplade mikroprocessor kärnor) för AMD. AMD har ett försprång när det kommer till extra skydd, som Turion erbjuder EVP (Enhanced Virus Protection) för att bekämpa skadliga program. Intel har lagt till funktioner som Turbo Boost och Enhanced Intel SpeedStep-teknik, vilket är en metod som Intel uppfyller mycket höga prestanda utan att vara alltför krävande för batteriet. I denna teknik, reglerar processorn spänningen till högre eller lägre per sitt krav.

  Marknadsandel

  AMD ligger efter Intel i handdatorbranschen arenan. Intels resultat är cirka 25 procent högre i alla riktmärken och med snabbare än AMD, trots AMD är ljus på strömförbrukningen.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du återvinner datorer för kontanter

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bärbar dator till projektor
 • canon S200 skrivare felsökning
 • Hur man återskapar en hårddisk partition
 • hur man bränner en skiva operativsystem med nero
 • hur man installerar ett chip RAM-minnet på en IBM T23
 • hur du ansluter Z-5500 högtalare via optisk kabel till en PC
 • hur man byter en laptop RTC batteri
 • grafikkort för bärbara TV-anslutning
 • hur du tar bort minnet från ett CompactFlash-kort
 • hur man fixar USB-kablar