Dator > Hur är datorn data som lagras på RAM-chips?

 • Hur är datorn data som lagras på RAM-chips?


 • Alla data som används av datorer uttrycks i dess grundläggande statliga som binär kvantiteter. Informationen som lagras i din RAM kan brytas ned i en uppsättning av binära siffror. Dessa enskilda siffror som förekommer i kvantiteter når ut till miljontals, summate in de data som du arbetar med på en dag för dag

  bits och bytes

  En enda binär händelse är känd som lite. Detta är den grundläggande enheten i minnet. Det finns åtta bitar i en byte, och 1. 024 byte i en kilobyte. Det tar 1. 024 kilobyte att göra upp en megabyte och 1. 024 megabyte är en gigabyte. Siffrorna är baserade på bas-2 räknesystem. Varje 2 ^ 10 enheter gör upp nästa känner enhet. Det är därför minne var normalt tillgängliga enheter såsom 128 megabyte eller 256 megabyte.

  Varför Base-2?

  Anledningen till att bas-2-system för minnet är på grund av tekniska begränsningar i minnet. Varje enskild bit har bara två möjliga tillstånd: ". Off" 1 eller 0, eller "på" eller Så om du har åtta bitar finns det 2 ^ 8=256 möjliga tillstånd av byte. I andra program, som t. ex. naturliga räkna, har varje siffra 10 Lägen (från 0 till 9) och det är därför vi är mer bekanta med bas-10 system.

  Struktur av en bit

  En enda lite är strukturellt liknar en flip-flop, en typ av anordning för elektronisk datalagring. Den består av en kombination av logiska grindar och en rad in-och utgångar, så kallade terminaler, att leda elektricitet. I fråga om ett byte, kommer åtta bitar kopplas ihop. Bitarna drivs av en extern källa. När el aktiverar "läsa" terminal, kan det aktuella läget i den lite upptäckas på "output" terminalen. När "skriva" terminalen är aktiverad, kommer lite ställas in på antingen på eller av, beroende på signal från "input" terminalen.

  Arbeta tillsammans

  En bit är en ytterst liten mängd information, men den mängd data som kan lagras i minnet vågar mycket snabbt. Åtta bitar bildar en enda byte, som har 256 möjliga tillstånd. En byte är tillräckligt med information för att lagra en skrivelse av text. En kilobyte, 1. 024 byte, handlar om tillräckligt för att lagra ett textstycke.

  RAM-moderkort gränssnitt

  Det finns mer som händer mellan ditt RAM-minne och moderkort än att bara lagra data. Hela stick RAM drivs hela tiden, och varje chip ständigt används. Storleken på varje chip beror på typen och mängden minne. Din CPU skickar hela tiden signaler till RAM, med instruktioner att ställa in eller läsa vissa bitar.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter RAM-minne på compaq skrivbord

Relaterade artiklar


 • Vad är LightScribe?
 • Maxtor hårddisk diagnosverktyg
 • Vad är kännetecken på en hårddisk?
 • hur man kan öka RAM på en Compaq Presario från 248 MB till 512 MB
 • kan du skicka en skannad bild till en fax?
 • hur man installerar en USB-enhet masslagringsenhet i Windows 98
 • hur man byter moderkort på en Dell 4100
 • hur man installerar ett EVGA GeForce 7600GT 512 MB grafikkort
 • hur man demonterar en HP Pavilion ze2000
 • hur till återvinna program efter byter ut en hårddisk