Dator > hur man gör en BNC nätverkskabel

 • hur man gör en BNC nätverkskabel


 • BNC-kontakter används i många signaler applikationer där koaxialkabel är önskvärt. De användes också i 10BASE2 datornätverk. Även om dessa nätverk är inaktuella, några finns fortfarande kvar, och om du behöver ersätta en kabel segment eller vill utöka nätverket till att omfatta fler datorer, måste du göra kablar. Med en korrekt tillämpning av de rätta verktygen som gjorts speciellt för denna uppgift, göra nya kablar för denna typ av nätverk är snabb och smärtfri

  Du behöver:.
  RG-58 koaxialkabel.
  Koaxialkabel kutter.
  Koaxialkabel strippa, RG-58 kompatibel.
  BNC pressverktyg, RG-58 kompatibel.
  2 BNC-kontakter, crimp stil.


  1.
  Skär RG-58 kabel till önskad längd med hjälp av koaxialkabel fräsar. Den maximala längden på alla kablar i en 10BASE2 nätverk är 185 meter (om du inte använder repeaters), och inte mer än 30 datorer ska anslutas till de 185 meter kabel.
  2.

  Strip ena änden av kabeln klippa, med hjälp av koaxial strippa, för att vara säker justera den på rätt sätt för RG-58 kabel. En typisk strippa är spännas fast på änden av kabeln, radar upp i slutet av kabeln med den yttre kanten av verktyget, och roteras några gånger för att skära genom isoleringen. Om din har ett inställbart blad experimentera med den några gånger, att skära av en bit bort i slutet av kabeln efter varje justering, tills den är rätt kalibrerad. Det bästa strippa för detta jobb har tre blad och kommer att göra alla nödvändiga strippa på en gång, men om du måste skala bort ett lager åt gången, sedan strippa 13. 1 mm från det yttersta lagret, 6,4 mm från omflätad sköld insidan av det, och 4 mm från den inre isoleringen runt fast kärna. Om din anslutning inte har en PIN-beslag, kommer du helt enkelt tråd fast kärna genom axel kontakten, och i detta fall kan du behöva strippa mer än 4 mm från den inre isoleringen. Test-montera en kontakt för att se till kärnan eller stift, som sticker nästan till slutet av kontakten och justera dina mått och försöka igen tills den gör.
  3.
  Skjut mittstiftet på fasta inre kärnan om din kontakt har en mittstiftet. Stiftet är grunden bör nästan röra vid inre isoleringen, så justera längden på kärnan om det behövs. Crimp basen i centrum stift och se till att den sitter fast.
  4.
  Skjut hylsan, eller metallhylsa, några inches på kabeln så att du kan glida tillbaka den på kontakten när det är på plats. Om det finns en tjockare slut på hylsan bör det inriktas närmare slutet av kabeln.
  5.
  Skjut fast kontaktdonen på änden av kabeln, och se dess rygg slut glider under omflätad skyddet tills skärmen bara vidrör den större av kontakten, och att stiftet eller kärnan är träs genom den centrala axeln av kontakten. Justera Skalningslängder om den inte passar ordentligt.
  6.
  Skjut hylsan tillbaka upp kabeln, skjuta den över omflätad skyddet tills det gränsar den tjockare delen av kontakten. Det bör inte utsättas bitar av skölden, om det finns, trimma dem eller dra tillbaka hylsan och korrigera strippa längd.
  7.
  Använd pressverktyg till ordentligt crimp hylsan, anpassning av pressverktyg till rätt radien för RG-58 kabel. Om hylsan har två diametrar, crimp varje segment för sig, anpassning av verktyg för varje.
  8.
  Se till att kontakten sitter på plats, sedan upprepa proceduren för den andra änden av kabel, och testa din nya kabel i nätet.

  tips och varningar


 • Använd en T-koppling i änden av kabeln för att lägga till varje ny dator nätet, och se till att nätverket i sin helhet avslutas ordentligt. Se Resurser för information om 10BASE2 nät.
 • Undersök en fungerande kabel för att se hur en korrekt monterade BNC-kontakten ser ut och fungerar, och använda detta som en standard för de kablar du bygger.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en hårddisk i en Compaq Presario m2070ea

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en hårddisk på en Packard Bell j2422
 • hur man byter en högljudd hårddisk på en Dell gx280
 • Vilka är de stora hårddisk inställningar i CMOS?
 • Lexmark refill instruktioner
 • Vilka är fördelarna med laserskrivare över matrisskrivare?
 • hur du tar bort en evo D500-processor
 • hur man uppgraderar en leopard hd på en USB-port
 • delar av en streckkod
 • hur man byter hårddisk i en IBM 6350 35u
 • hur man installerar en samsung laserskrivare ml1740