Dator > Hur kan jag kopiera 8mm tejp på dvd?

 • Hur kan jag kopiera 8mm tejp på dvd?


 • En 8mm videofilm inte är kompatibel med mobiltelefoner, datorer eller DVD-spelare. Du kan kopiera en 8mm videoband från en videokamera till en dator som en digital fil och sedan överföra filen till en DVD. Du behöver bara ett program som ingår med datorns operativsystem och en tom DVD-skiva. Förfarandet är enkelt och kräver inte sakkunskap i videoformat eller videoredigering

  Du behöver:.
  8mm videokamera
  . Video Transfer Cable.

  Kopiera 8 mm band till DVD på en Mac


  1.
  Anslut videokamera slutet av videon överföringen kabeln i 8mm videokamera. Anslut USB-änden av videoöverföring kabeln till en USB-port på Mac.
  2.
  Sätt 8mm videoband i 8mm videokamera. Slå på 8mm videokameran. Tryck på knappen "Meny". Navigera till "Inställningar". Välj "Video Out. " Tryck på "Meny"-knappen igen.
  3.
  Dubbelklicka på iDVD ikon som är inne i "Program"-mappen i Mac hårddisk. Vänta på en popup-meny ska visas. Välj "OneStep DVD" från popupmenyn.
  4.
  Tryck på knappen "Ja" när programmet frågar om det skulle ta kontroll över den videokamera som är ansluten till Mac . Tryck på knappen "Ja" på den bekräftelse fönster som frågar om video från videokameran ska spelas in på Mac.
  5.
  Vänta allt från 10 minuter till två timmar som iDVD program poster videon från 8mm videokamera. Tryck på "OK"-knappen på bekräftelsefönstret när det visar sig att konstatera att kopieringen är klar.
  6.
  Stäng av 8mm videokamera av. Ta bort kabeln video överföring från 8mm videokamera och från USB-porten på Mac.
  7.
  Klicka på "Bränn DVD" på iDVD-fönstret. Mata in en tom inspelningsbar DVD-skiva i dvd-spåret i sidan av Mac. Tryck på "OK" bekräftelse-knappen i popup-fönstret som visas.
  8.
  Vänta upp till två timmar för den digitala filen göras från 8mm film som ska omvandlas till en DVD-kompatibel fil och brännas på DVD. Avsluta iDVD när bekräftelsen visas att konstatera att förbränningen är klar.
  9.
  Dra ikonen för DVD som på skrivbordet till papperskorgen. Ta ut DVD från DVD spåret i sidan av Mac.

  Kopiera 8 mm band till DVD på en dator


  1.
  Anslut slutet videokamera av Video Transfer kabeln i 8mm videokamera. Anslut USB-änden av videoöverföring kabeln till en USB-port på datorn.
  2.
  Sätt 8mm videoband i 8mm videokamera. Slå på 8mm videokameran. Tryck på knappen "Meny". Navigera till "Inställningar". Välj "Video ut. " Tryck på "Meny" knappen igen.
  3.
  Välj "MovieMaker" från "Start, "" Alla program "pop-up menyn för att starta den.
  4.
  Välj ikonen för videokameran på programmets skärmen. Välj "Spela in" på nästa skärm. Välj "Desktop" från "Destination" rullgardinsmenyn på skärmen. Klicka på "Start".
  5.
  Vänta allt från tio minuter till två timmar som MovieMaker programmet registrerar video från 8mm videokamera. Tryck på "OK"-knappen på bekräftelsefönstret när det visar sig att konstatera att kopieringen är klar.
  6.
  Stäng av 8mm videokamera av. Ta bort kabeln video överföring från 8mm videokamera och från USB-porten på Mac.
  7.
  Klicka på "Add File" längst upp på MovieMaker skärm. Navigera till skrivbordet. Dubbelklicka på den digitala filen som skapades från 8mm videoband.
  8.
  Tryck på "Mata ut" knappen på framsidan av datorn. Placera den tomma inspelningsbara DVD till den utmatade skivfacket. Tryck på "Mata ut" knappen för att stänga skivfacket.
  9.
  Välja DVD-enheten från "enheter" i rullgardinsmenyn på MovieMaker skärm. Klicka på "Burn" knappen på MovieMaker skärm.
  10.
  Vänta upp till två timmar för den digitala filen göras från 8mm film som ska omvandlas till en DVD-kompatibel fil och bränns på dvd. Avsluta MovieMaker när bekräftelsen visas att ange att förbränningen är klar.
  11.
  Högerklicka på ikonen för DVD som på skrivbordet. Välj "Mata ut" från popup-fönster. Tryck på "Mata ut" knappen på framsidan av datorn. Ta ut DVD från den utmatade skivfacket. Tryck på "Mata ut" knappen för att stänga skivfacket.

  Tips och varningar


 • kör andra videoprogram och klarar 8mm band till datorn kan orsaka störningar frågor.
 • Billig tom inspelningsbar DVD-skivor kan utveckla diskfel månader eller år efter att de har bränt
 • Använd inte en USB-hubb för videoöverföring kabel -. Inbyggd hubb kommer att ge en mer stabil signal.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man installerar en kontinuerlig bläcksystem

Relaterade artiklar


 • hur du installerar en Windows-operativsystem i en Apple Macintosh-dator
 • hur man installerar en di5630-5 modemdrivrutin
 • hur man bränner en skiva operativsystem med nero
 • hur man byter hårddisk på en iMac Intel
 • hur man använder en Sony-enhet MicroVault flash
 • hur man bygger en Linux-dator
 • hur man byter en SONY VGN nr260e bärbar hårddisk
 • hur man gör med överskott datorer
 • hur du installerar ett modem drivrutin på operativsystemet Vista
 • hur du anpassar bärbara datorer