Dator > hur man använder formatdatetime funktion i Visual Basic

 • hur man använder formatdatetime funktion i Visual Basic


 • Visual Basic är enkel att använda , flexibla och integreras i ett brett utbud av Microsoft-produkter som Excel och Access . VB är en av de mest populära programmeringsspråken i världen . Den används ofta i skräddarsydda kalkylblad och andra program som kräver " quick and dirty " programmering tweaks . Av denna anledning har det varit utformad för att enkelt utföra vanliga uppgifter såsom att beräkna datum matematik och visa datum och tider . När du vill visa ett datum korrekt formaterad för lokala datum och tid konventioner är FormatDateTime funktion i Visual Basic ditt verktyg .

  Du behöver : .
  Arkiv dekomprimeringsprogram

  sanera dina Input


  1
  Mata FormatDateTime funktion ett giltigt datum eller tid. Du kanske använder indata från en användare som inte kan lita på och kan kräva en viss preformatting att försäkra integriteten av uppgifterna. För att validera din ingång, kör IsDate funktion med ingången som enda parameter .
  2 .
  Kontrollera värdet återvänt från IsDate . Om det inte är " sant "och sedan ditt bidrag är inte ett giltigt datum eller tid i det lokala sammanhanget. Till exempel texten " Vi gillar ost "är inte ett datum eller tid och skulle orsaka IsDate att returnera en " falsk "värde . Även "Januari 22 " är inte ett datum i det japanska språket . På en engelska -server , "Januari 22 " är en legitim datum . Om IsDate rapporterar att ingången inte är ett datum eller tid, sluta behandla och returnera ett fel .
  3 .
  Konvertera dina validerade ingång till ett datumformat som FormatDateTime kan förstå genom att köra CDate funktion med din inmatning som enda parameter . Använd det värde som returneras från CDate i följande steg .

  Kör FormatDateTime


  1 .
  Välj i vilket format du vill skriva ut din dag och /eller tid . FormatDateTime ger fem alternativ .  Option " 0 " kommer att göra några beslut åt dig . Om din inmatning endast hade ett datum , kommer den att returnera ett datum text i den lokala versionen av formatet "MM /dd /yy ". Om din inmatning endast innehöll en tid kommer det att returnera en tid sträng i den lokala versionen av formatet " hh: mm : ss PM /AM . " Om din inmatning innehöll både återgår den både poster i ovanstående format .  Option " 1 " kommer tillbaka en dag under den lokala versionen av formatet " dag-of-the-vecka, månad-namn år . "  Option " 2 " kommer att återvända en dag under den lokala versionen av formatet "MM /dd /yy ".  Alternativ "3 " kommer tillbaka en tid i den lokala versionen av formatet " hh: mm : . ss PM /AM "  Alternativ "4 " kommer att returnera en tiden i 24-timmars format . Till exempel : " HH : . mm "
  2
  Kör FormatDatTime med utgång från CDate som din första parameter och ditt valda format alternativ nummer som den andra parametern . .
  3 .
  Output det returnerade värdet från FormatDateTime med din favorit utgångar .


Previous:nothing Next:hur ändra filtillägg i vb.net

Relaterade artiklar


 • verktyg för klient -server utveckling
 • hur du tilldelar ett uttryck till en etikett i Visual Basic
 • Vilka olika typer av prolog programmering ?
 • hur man öppnar ett formulär i Access med hjälp av Visual Basic
 • hur man installerar Java SE 6 i Windows
 • Hur man redigerar en CAB-fil
 • skillnaden mellan en Java- applet & javascript
 • hur du döljer DataGrid kolumner
 • hur man skriver ett perl skript i VI
 • hur du installerar java -klient