Dator > Vilka olika typer av prolog programmering ?

 • Vilka olika typer av prolog programmering ?


 • Prolog ( Programmering i Logic ) är ett programmeringsspråk som uppfanns i Frankrike i slutet av 1960 och raffinerade vid universitetet i Edinburgh i början av 1970-talet . Även om det utformades ursprungligen som ett verktyg för att arbeta med naturliga språk som franska och engelska , har det sedan dess blivit en av de främsta artificiell intelligens ( AI ) språk .

  Prolog Programming

  En Prolog program är i grunden en uppsättning regler för att besvara frågor . När du skriver dessa regler --- som är den svåraste delen av processen --- kan du skicka ett meddelande till systemet , och den kommer att använda dina regler man uttalar ett uttalande sant, falskt eller oavgörbara .  När du skickar ett meddelande , ser Prolog för en regel vars slutsats är att uttalandet . Om den inte hittar en , kan systemet bevisa varken eller motbevisa uttalandet . Om det går att hitta en regel vars slutsats är uttalande ser det ut så i varje skick för regeln och försöker bevisa var och en av dem . Så småningom visar det systemet antingen allt den behöver för att bevisa , eller inte . I slutet av denna process , gör Prolog ett uttalande om sanningen i ett uttalande.

  Natural Language

  Prolog utformades ursprungligen för att arbeta med naturliga språk , så att dess struktur liknar vissa av de strukturer som deltar i naturligt språk .  Antag att en Prolog Programmet omfattar de engelska grammatik . Om "ett uttalande" är en mening , kommer Prolog tillbaka "ja " eller " nej " beroende på om det inte kan tolka meningen. I denna mening , som kör ett Prolog program liknar naturligt språk .  Prolog fungerar bra för för dessa tillämpningar , eftersom dess funktion liknar en funktion vi använder ofta i naturligt språk : att använda ett enda uttalande att hitta vår väg genom en databas av regler . Om du anser definitioner att vara ett slags regel , sedan " med hjälp av ett enda uttalande att hitta vår väg genom en databas av regler " är analog till processen att förstå ( eller översätta ) ett naturligt språk uttalande , i detta fall , ordböcker och grammatik böcker utgörs av " programmet ".

  Logikprogrammering

  Prolog fungerar också mycket bra för programmering system som behandlar matematik eller logik , varför det är populärt med AI gemenskapen. Om Prolog programmet reglerna är axiom ett matematiskt system , eller postulat en logik , sedan visar sig vara ett teorem eller pröva giltigheten i ett antagande blir en enkel sak att lämna ett uttalande till Prolog .  Med hjälp av logikprogrammering, kan Prolog utför också som en simulator . Antag att Prolog reglerna är parametrar av några föreslagna systemet . En serie test uttalanden kommer framkalla en karaktäristisk uppsättning svar från systemet. Innan byggandet av verkliga systemet kan forskarna justera dessa regler till dess att simulerade systemet svarar ordentligt .


Previous:nothing Next:asp grundläggande handledning

Relaterade artiklar


 • hur man gör ett Visual Basic Bildöverförare
 • hur har en sql tutorial
 • Hur konvertera Fortran till Visual Basic
 • hur man kan ändra målet teckensnitt i makro
 • Hur du kopierar Visual Basic
 • DirectX 9 vs 10
 • hur man ska lösa ett ut java språk minnesfel
 • servlets livscykel
 • vad är hårdvara i ett datorsystem?
 • hur man använder javascript med Excel