Dator > projekt idéer med Visual Basic

 • projekt idéer med Visual Basic


 • Visual Basic-programmering språk erbjuder nybörjare och rutinerade programmerare möjlighet att skapa skrivbordsprogram från enkla spel till mer utvecklade program som omfattar användning av databasen manipulation och Internet . All programvara projekt som innebär att man använder för att skapa ett interaktivt användargränssnitt , felmeddelanden , hjälpsam instruktioner för användaren eller innebär beräkningar kommer att använda flera funktioner i Visual Basic språket . Visual Basic rinner av både Microsoft Visual Studio. NET och Microsoft Visual Basic Express miljöer utvecklare .

  Tic-Tac-Toe

  Tic-Tac-Toe spel handlar om att skapa ett användargränssnitt , komplett med nio " Label " lådor , tre hela och tre ner , en "etikett " rutan för användarinstruktioner och två " knappar "för " X " och " O. " Du kan designa den så att en person har att klicka på " X "eller" O " -knappen och klicka sedan inuti " Label "-rutan för rätt symbol som ska visas eller göra sig av med " Buttons " helt och hållet och använda ett "Radio Knapp "rutan under varje av de nio " Label " lådor . "Radio Button " rutan kommer antingen att ha ett val av "X" eller valet av "O " som användaren måste klicka och beroende på vad användaren klickar på denna symbol kommer att visas i rutan ovanför . Du kan också programmera spelet så att om ett "X" är bara vald , kommer ett felmeddelande att visas om en annan "X" är valt i stället för en " O. "

  Font Display

  I projektet ingår en enkel formulär som kommer att visa två " Label " lådor . Den första " Label " kommer att innehålla en typ prov teckensnitt , och den andra " Label "-rutan kommer att programmeras att visa prov texten i det teckensnitt som användaren valt . Du kan inkludera en " Text " rutan för att inkludera instruktioner för användaren något som liknar " Välj ett typsnitt från rullgardinsmenyn och klicka på " Visa " för att visa vad din text kommer att se ut i det nya teckensnittet . " Överväg att lägga till en " Exit "för att tillåta användaren att stänga av programmet . Du kan också välja att låta användaren kunna lämna provet texten tomt och skapa ett felmeddelande som visas när användaren klickar på " Visa ", låter användaren veta att texten måste anges i detta område .

  Calculator

  Bygga en Visual Basic- kalkylator innebär en form och "Buttons " tillräckligt för att täcka alla siffrorna 0 till 9 med en decimalpunkt och hela beräkningen symboler för addition, subtraktion, multiplikation och division. Du behöver en " knapp " för varje "Clear " och "lika med" -funktion och en " textruta "på displayen för beräkningen resultaten ska visas i. lägga till kod till varje modul kan vara svårt, som du behöver för att testa varje knapp genom hela projektet för att försäkra var och en fungerar. Lägga till en separat " Rensa " subrutin kan du kallar " Clear " -funktion med en rad kod efter varje beräkning i stället för att upprepa rader kod för " Clear " -funktion flera gånger under projektet .


Previous:nothing Next:hur man ändrar textfärgen av etiketter i vb6.0

Relaterade artiklar


 • hur man lär sig t - sql online
 • hur man lär sig online python programmering
 • jämförelse av datorspråk
 • varför spelet testningen är viktig
 • tutorial för att lära sig html
 • Hur konvertera bmp till jpg i VB
 • hur man gör en vbs fil
 • hur du formaterar ett datum i asp
 • hur man skriver C-program i Visual C + +
 • hur man bygger en server databas på Internet