Dator > skillnaden mellan en Java- applet & javascript

 • skillnaden mellan en Java- applet & javascript


 • Java är en dator programmeringsspråk och är grunden för både Java applets och JavaScript . Java är ett objektorienterat programmeringsspråk utvecklas och distribueras av Sun Microsystems. Java är utformat för att ge programmerare möjlighet att utveckla tillämpningar oberoende av ett operativsystem. Java är grunden för en mängd olika sub-teknik , varav två är Java-applets och JavaScript

  Brief History

  Java ursprungliga team gav sitt projekt med kodnamnet " Oak . " Senare föreslog spekulationer om att namnet Java är ett derivat av grundarnas förnamn , James Gosling , Arthur van Hoff och Andy Bechtolsheim . Ursprungligen var planen för en lätt webbläsare HotJava infördes 1995 , men blev senare programmeringsspråk för flera användningsområden , enligt den officiella Java hemsida och boken " Bortom grunderna , som offentliggjordes av Virginia Tech Computer Science Labs .

  Men kompakthet och lätt korsa teknik plattform av Java har utökat den ursprungliga användningen av och syfte med Java .

  Javascripts

  är JavaScript ett litet , lätt att använda delmängd av de mer komplexa Java -kod miljö . Javascripts är avsedda att användas inom webbsidor för grundläggande bearbetning och är beroende av att köras i vanliga webbsidan kod , HTML . De flesta webbsida formgivare som inte är programmerare kan dra fördel av Javascript för att förbättra sina konstruktioner , lägga databasen och tillhandahålla funktioner utan att gå igenom stegen för att skapa en fullfjädrad ansökan .

  Java Applets

  Program finns program med komplexa användargränssnitt , databaskopplingar , tillgång till nätverk och specifika beroenden plattform . Applets , eller mer specifikt, Java applets är miniprogram som är mer förenklade i bruk ännu komplexa natur, och liknande program kräver kod som skall sammanställas på ett särskilt sätt .

  Applets kan köras som fristående program . Som miniprogram , Java-appletar helt oberoende från en webbsida , men är vanligtvis inne på en webbsida för särskilda funktioner .

  Programmering

  Skriva Java applets är mer komplex , normalt krävs en programmerare att lära sig en hel språk att göra Mini applikationer fungera korrekt. Java-applet måste förkompilerade eller sammanställas på fluga , beroende på utvecklarens intentioner . Hursomhelst , Java applets måste samlas eller omvandlas från text till något användaren kan använda och interagera med .

  JavaScript är lätta textbaserade bitar av kod som placeras i linje med vanlig webb sidan kod, HTML . Javascripts brukar inte krävs timmar av programmering eller lära sig ett nytt språk . Snarare kan den genomsnittliga webbutvecklare och webbplats designer plocka upp dem och använda dem .

  Användning

  Beroende på behoven hos en viss webbplats , kan båda teknikerna utföra specifika funktioner.

  JavaScript är effektiva för sådana funktioner som att manipulera grafik , ändra teckensnitt färger eller vända knappstilar på en webbsida . Javascripts arbete för att manipulera data, flytta objekt runt en webbsida och kör spelet kodning enligt webbutvecklare Notes hemsida och dess Javascript Tutorials .

  Java-appletar är mer komplicerade , men kraftfull , fristående miniprogram för att utföra mer långtgående behov än webbplatsens kod och JavaScript .

  Du kan bestämma de bästa som teknik för att använda bygger på en webbplats övergripande behovet krav att vara effektiva.

  Slutsats

  Javascripts är lätta att manipulera , snabba att använda text-baserad kod som någon som kan manipulera en webbsida kan utnyttja . Everyday webbdesigners och webbmasters kan använda Javascript genast med lite programmering ansträngning .

  Java applets ta mycket mer programmering skicklighet, tid och design , normalt krävs en mästare programmerare för att vara inblandade .

  Båda teknikerna , Javascript och Java-appletar är kraftfull i sina olika användningar och kan dra nytta av många funktioner för en engagerande , användbar och kraftfull hemsida .


Previous:nothing Next:hur man lär sig Visual Basic 2005

Relaterade artiklar


 • Ta bort en nod binära sökträd
 • hur man undviker null rader i Oracle SQL
 • hur man läser en fil till en array med PHP
 • hur man skapar en Notepad - Visual Basic 6.0
 • Var kan jag återvinna hårdvara?
 • hur man skapar ett datum från en sträng i Java
 • hur man startar telnet från Visual Basic
 • hur man gör en animerad sprite med Game Maker 7
 • Hur konvertera en sträng datum till ett datum
 • hur man skapar en karta i java