Dator > hur du vill visa ett Word-dokument i vb.net

  • hur du vill visa ett Word-dokument i vb.net


  • En värdefull funktion som programmerare kan lägga till sina ansökningar är möjligheten att automatisera åtkomst till filer som produceras av ett annat program . Den allestädes närvarande i Microsoft Word gör sina filer ett populärt mål för dessa automatisering funktioner . Förmågan att gränssnittet direkt med Object Library för Word programvara via Visual Basic gör det enkelt att visa dokument i sin naturliga miljö . Utforska objektbibliotek ytterligare visar att funktioner utöver att bara visa ett dokument är inom räckhåll för din ansökan .
    1 .
    Välj " Arkiv " > "Ny " > " Project " i menyn . Klicka på " andra språk " > " Visual Basic "i " Installerade mallar " panelen och välj " Windows formulerad ansökan " som typ av projekt . Klicka på " OK " för att starta det nya projektet .
    2 .
    Klicka på " Projekt " > " Add Reference " på menyn för att lägga ett gränssnitt till Microsoft Word biblioteket till ditt projekt . I " Add Reference "-dialogen , välj " COM " -fliken. Rulla nedåt i listan över COM -gränssnitt tills du hittar " Microsoft Word XX Object Library " ( där XX representerar versionsnummer ) och välj den. Versionsnumret kommer att variera beroende på version av Office som är installerad på din dator . Klicka på " OK " för att stänga dialogrutan och lägg till referens .
    3 .
    Lägg till nödvändig namnrymder till ditt program så att ordet funktionen namn är utsatta . Klicka på " Visa " > " Code "eller tryck " Ctrl-Alt-0 "för att visa koden fönstret . Skriv följande två rader som första rader kod i filen :



    Import Microsoft. Office. Core

    Import Microsoft. Office . Interop
    4 .
    Lägg till koden uttalanden för att visa ett dokument med hjälp av programmet Word . Generellt är denna kod som ingår i en händelsehanterare förfarande så att programmet kan utföra det på användarens begäran . Som ett exempel , placera en knapp i formuläret och dubbelklicka på kontrollen för att lägga till en händelsehanterare till koden . Lägg till två variabler för ansökan och dokumentera objekt i själva förfarandet .



    Private Sub Button1_Click ( . . .



    Dim objWord Som nytt ord. Ansökan

    Dim objDocument som ny Word. Document



    End Sub
    5 .
    Lägg till en uttalande om att samtal ansökan att öppna den angivna dokumentet . Denna kod läggs också till en knapp tryck händelsehanterare: . .



    Private Sub Button1_Click (



    Dim objWordApp som ny Word. Application

    Dim objDocument som ny Word. Document



    objDocument=objWordApp. Documents. Open ( " C : 0Data \ MySample. docx " )



    End Sub
    6 .
    Kompilera programmet genom att trycka på " F7 " . Kör programmet genom att trycka "F5 " . När användaren klickar på knappen , är Word-programmet startade och den angivna filen visas .


Previous:nothing Next:hur du redigerar en CAB-fil





Relaterade artiklar


  • hur man använder ssl med php
  • hur man beräknar median algoritmer
  • Hur man redigerar en JSP -fil
  • hur man använder Visual C + + 2005
  • hur man använder Visual Basic 6 köer
  • hur du infogar en radbrytning efter ett visst antal tecken
  • Hur stänger man javascript i Windows Vista ?
  • hur man skapar text för Direct3D c + +
  • hur man programmerar en TI - 84 Plus Silver Edition
  • Vilka regler i Deklarera variabler i en java script ?