Dator > hur man paketerar en fil med OCX i Visual Basic 6.0

  • hur man paketerar en fil med OCX i Visual Basic 6.0


  • Visual Basic 6. 0 ingår ett användarvänligt stöd modul som kallas " paketering och distribution Wizard " för att slutföra processen för att få en ansökan redo att distribuera . Detta stöd buntar ihop ansökan programmeringskod och andra tillhörande filer i en kombinerad fil , som brukar kallas en " Setup " filen . Dessa installationsfiler innehålla vanliga OCX , som innehåller olika kontroller som gör att programmet fungerar . Förpackning innehåller dessa automatiskt i många fall , men ibland måste du lägga till några OCX under driften av guiden .
    1 .
    Fyll skriva koden för din ansökan inklusive eventuella standard eller användarskapade OCX filer som behövs . Anteckna var på din dator som du sparat dessa extra OCX -filer. Testa Visual Basic-programmet genom att trycka " F5 "för att köra programmet . Genomföra all nödvändig felsökning för fel .
    2 .
    skapa en körbar version genom att klicka på "File" och sedan " Make [ projektet ] . exe . " "projektet" namn är det som du tilldelade i början av programperioden och kommer att visas i listan automatiskt . låta programmet skapa och spara resultatet.
    3 .
    Klicka på " Add- Ins " i den översta nivån Visual Basic -menyn . Välj " Tilläggshanteraren " i rullgardinsmenyn . Från listan med tillgängliga tillägg , klicka på "Paket och Guiden . "längst ner högra hörnet av fönstret , lägg till en bock i rutan bredvid raden med texten " lastas eller lossas . " Klicka " OK ".
    4 .
    Klicka på " Paket och Guiden " nu i Tillägg lista. Spara projektet när det efterfrågas. Välj det första alternativet på nästa skärm i guiden märkt " paket. " Nästa skärm kan påminna er om att vissa källor filerna är nyare än den körbara filen och erbjuda en chans att kompilera om. Du måste bestämma om nödvändigheten av detta baserat på din egen kod och välj " Ja " eller " Nej "
    5 .
    Välj " Standard Setup Package " på nästa skärm och sedan Klicka på " Nästa ". Välj var att montera paketet och klicka på " Nästa ". Följ nästa uppsättning av uppmaningarna tills en lista över de filer som ingår i paketet visas . Alla som skapats av användare kontroller som hölls i OCX förmodligen kommer inte att visas i listan.
    6 .
    Klicka på " Lägg till " till höger om fillistan Leta upp ytterligare OCX filer på datorn Och lägga till dem i paketet . Fortsätt att klicka på " Nästa " när du kliver in genom de återstående alternativen tills knappen "Slutför" visas . Den resulterande installationsfilen innehåller alla OCX som behövs för att köra programmet

    tips och varningar


  • Denna metod fungerar för att lägga till andra typer av filer t. ex. bilder, text eller hjälpa material på samma sätt som OCX .
  • Se till att dina OCX filer är kompatibla med din målgrupp . Om du inkluderar en äldre OCX och slutanvändaren har en nyare version redan från ett annat program , din produkt troligen inte kommer att fungera.

Previous:nothing Next:Hur skriver jag en temperatur konverteringsprogram med Visual C ?





Relaterade artiklar


  • JavaScript nätet tutorial
  • Vad är Microsoft . NET ram nätverk ?
  • BASIC Stamp programmering projekt
  • hur man skapar xls med javascript
  • hur man använder javascript med Excel
  • hur man använder Visual Basic kodning
  • Lägga till JavaScript dynamiskt med dom scripting
  • hur man skapar bat för att kopiera filer från en CD
  • hur man använder NetBeans CVS
  • hur du anpassar ett datarutnät