Dator > hur man använder Visual Basic kodning

 • hur man använder Visual Basic kodning


 • Visual Basic dator koden kan du skapa en rad olika enkla till komplexa applikationer programvara som enkelt gränssnitt med mycket av dagens dator -system. Visual Basic utvecklare miljöer ge dig ett skal att arbeta med , så att du kan skapa dessa projekt . Till exempel är Microsofts Visual Basic Express ner gratis från Microsoft. com . Den fullständiga utvecklare miljön är Visual Studio. NET . Båda utvecklare miljöer gör att du kan använda och få en känsla för hur Visual Basic språket fungerar .

  Du behöver :
  Visual Basic Express installeras på en dator
  . Visual Studio .
  NET installerat på en dator (tillval ) .


  1 .
  Öppna din valda utvecklare miljö . Skapa ett nytt projekt genom att klicka på " Skapa " bredvid " Projekt "i övre vänstra delen av skärmen . Ett fönster öppnas där du kan välja olika typer av projekt .
  2 .
  Klicka på " Windows formulerad ansökan " från val. Det bör markeras som standard för dig . Skriv in namnet på projektet i "File Name " rutan under den här och klicka på " OK . " Ett tomt formulär kommer att visas med tre paneler . Du måste skapa ett formulär för att arbeta med innan du kan lägga till några faktiska Visual Basic kodning för att göra projektarbetet.
  3 .
  Klicka på " Visa "från den översta raden i menyval och sedan välja " Verktygslåda "från menyn . Bläddra i verktygslådan området för att se den fördefinierade objekt till ditt förfogande .
  4 .

  Klicka och dra tillämpliga objekt från verktygslådan område över till den tomma formulär för att skapa ditt användargränssnitt. Klicka en gång på ett objekt och klicka sedan på "Egenskaper " på fliken i det nedre högra skärmen . Medan du är i "Egenskaper " , bläddra fram till fältet "Namn" och ändra namnet på objektet till något du kan komma ihåg som " exitButton . " Gör detta för varje punkt på formuläret . Tänk på att Visual Basic inte tillåter några tomma utrymmen i objektet namn .
  5 .
  Dubbelklicka på varje objekt för att få till koden skärmen . Börja lägga till de nödvändiga Visual Basic -kod för varje objekt för att göra det göra vad du vill . Vissa objekt får endast kräva en liten mängd kod . Till exempel kan den " exitButton " endast kräva koden " close () " utan citationstecken skrivit ovan frasen " End Sub . " Andra funktioner du lägger till kommer att vara mer komplex, och Visual Basic-kod som behövs kommer att variera kraftigt för varje post . Kodning i detta skede kommer också att kräva att du deklarerar några variabler och variabeltyper i början av kodningen sidan , som ligger utanför den tillämpningsområdet för denna artikel .
  6 .
  Tryck på " F5 " på tangentbordet . Detta kommer att " köra " Visual Basic- projekt så att du kan testa varje objekt för att se om det fungerar korrekt .

  tips och varningar


 • När döpa dina objekt på formuläret , hålla sig till en konsekvent namnkonventionen . Om du den första bokstaven i en punkt, den första bokstaven på dem alla . Det håller din kod "renare " och lättare att förstå om någon annan någonsin måste behålla den .
 • Visual Basic -kod har sin egen vissa regler för syntax som inte kan brytas . Utvecklaren miljö kommer att belysa misstag i blått och rött understryker . Du kommer att behöva åtgärda problemen innan du kan köra ditt program . Några vanliga misstag finns stavfel i variabelnamn , objektnamn som inte matchar varje gång objektet används i programmet eller tilldelar en ogiltig variabel typ .

Previous:nothing Next:varför spelet testningen är viktig

Relaterade artiklar


 • hur man installerar Belkin Wireless hårdvara g-kort
 • hur man gör spel i Visual Basic
 • hur man skapar en html & jsp hemsidan
 • hur du lägger till hänvisningar tillgång till ett bibliotek i Visual Basic
 • Hur konvertera HTML till PDF i asp.net
 • Game Maker plattform handledning
 • java GUI design tutorial
 • hårdvara krav på mellanstationer webbservrar
 • hur man skapar en kalender i php
 • hur man hittar frilansuppdrag på webben