Dator > vad är meningen med en prolog programmeringsspråk

 • vad är meningen med en prolog programmeringsspråk


 • Programmeringsspråk finns i många former och storlekar och olika språk är bättre lämpade för specifika uppgifter . Till exempel Hyper Text Markup Language ( HTML ) är speciellt utformad för kodning webbplatser , som är Extensible Markup Language (XML ) men är dåligt lämpad för de flesta , om inte alla , andra program . Prolog är ett programmeringsspråk som är mycket annorlunda från HTML och XML och är inriktad främst mot artificiell intelligens och datorlingvistik

  utveckling

  Prolog har utvecklats av Alain Colmerauer , en fransk dator vetenskapsman , och Philip Roussel , en brittisk datavetare , 1972. Även om det är en av de äldsta logiska språk , är det fortfarande används i stor utsträckning idag för akademiska och forskningsändamål , men det finns naturligtvis några företag och organisationer som har hittat andra mer nischade användningsområden för språket .

  Deklarativ Språk

  Till skillnad från många andra programmeringsspråk , är Prolog ett rent deklarativ språk , vilket innebär att dess logik är att uttala tal i förhållande till andra termer . Liksom de flesta deklarativa språk, Prolog fast förankrad i strikt formell logik , vilket gör dess kod ser främmande för de flesta utvecklare vana lik av C och Java .

  vanliga program

  Eftersom Prolog är avsedd för användning inom datorlingvistik och artificiell intelligens , det finns väldigt få små implementationer av språket , det är nisch natur gör den något som forskare antingen åta sig att använda eller inte . Men det innebär inte att Prolog inte kan arbeta med andra programmeringsspråk. Det finns faktiskt verktyg som låter dig gränssnitt Prolog med andra språk , exempelvis Java .

  implementationer

  implementationer av språket är många , inklusive GNU Prolog , ett gratisprogram kompilator som utformats speciellt för Prolog språk . Det finns naturligtvis kommersiell implementering av språket . GD Kalifornien är den enda leverantören av en produkt Motorola /Pro-log , eftersom den äger patent på tekniken , och Prolog Development Center erbjuder en uppsjö av Prolog-relaterade projekt , inklusive de mest populäraste produkt , Visual Prolog .

  Kritik

  Trots prolog används ofta i forskning och utbildning, ser det inte mycket kommersiell användning. Dessutom har vissa kritiserat Prolog för att vara en historiskt långsammare språk än många av sina nimbler konkurrenter. Detta är dock egentligen inte en fråga längre, eftersom de nyare kompilatorer är mycket snabbare än sina föregångare


Previous:nothing Next:hur parametrar format datum i sql

Relaterade artiklar


 • hur man kopplar SQL-frågor med Visual Basic
 • hur du ansluter trådlöst tangentbord och mus hårdvara
 • hur du lägger till knappar till en Java-applet
 • lista med Java certifieringar
 • hur man får trådlösa datakort hårdvara
 • hur du ansluter trådlöst hårdvara
 • hur man skapar en MDI
 • hur man kan kontrollera en process i Visual Basic
 • Hur konvertera timmar till sekunder i Java
 • datorutbildning för Microsoft Certification