Dator > regler för canasta kortspel

 • regler för canasta kortspel


 • Canasta tillhör Rummy familj av kortspel och kan spelas med två till sex spelare . Canasta kräver två kortlekar och fyra jokrar , alla kort blandas och behandlas i händerna på 11 kort . Den första spelaren eller laget att nå 5000 poäng vinner spelet . Canasta är ett snabbt tempo spel med bonuspoäng för poängsättning speciella händer och komplexa regler

  Spelare

  Minsta antalet spelare för en omgång Canasta är två , det maximala antalet är sex . Enligt den officiella regler som publiceras på Rummy-spel . com , är den ideala antalet spelare två eller fyra . När det finns två eller tre spelare , spelar varje spelare i spelet som en individ , men när det finns fyra eller fler spelare måste spelare bilda team och sitta på motsatta sidor av spelbordet

  melds

  Meld . är den term som visar på en grupp av kort med samma värde . Melds måste vara minst tre och högst sju . Till exempel skulle tre 3s eller sex Jacks utgör en meld . Melds måste innehålla minst två kort som inte är vilda . Melds innehåller sju korten kallas en " Canasta " som tjänar bonuspoäng . Deuces ( 2s ) och jokrar är vilda kort . Wild cards kan ha något värde för att hjälpa spelarna att skapa en uppsättning .

  spela Canasta

  Dealern 11 kort till spelarna , att vända ett kort till riktade uppåt . Detta kort är början på bortläggningsstapeln. Spelaren som sitter till vänster om given börjar spelet . Varje spelare måste plocka upp ett kort från högen eller plocka upp ett kort från bortläggningshögen . Spelare kan bara plocka upp ett kort från bortläggningshögen som omedelbart kan användas som smälter . Dessutom måste spelarna ta upp kasseras kortet också ta resten av högen . I slutet av varje spelares tur , måste han kasta ett av korten i sin hand utan att dra ytterligare kort .

  Första Meld

  Den första meld måste uppfylla en viss punkt värde baserat på den enskilda eller lag kommer göra . I början av spelet , melds första måste uppfylla ett minimum av 50. Når dock att de enskilda eller lag en poäng på 1. 500 den smälter måste vara värt 90 , en gång den enskilde eller laget når 3. 000 den smälter måste vara värt 120 .

  Red Threes

  Red 3s inte bildar melds , men kommer de att räknas som bonus kort att lägga till punkter eller räknesystem mot enskilda individer eller grupper . Vid varje spelares första tur , hon måste ut några röda 3 från hennes hand , placera den med framsidan upp på spelbordet och dra ytterligare ett kort från undealt Korthögen att bilda en hand med 11 kort . Den röda 3 är värd 100 poäng . Spelare som inte har gjort ett meld i slutet av pjäsen kommer att ha poäng värdet av röda 3s dras av från resultatet .


Previous:nothing Next:hur man gör en box på Visual Basic

Relaterade artiklar


 • hur du döljer DataGrid kolumner
 • hur man gör en lång rummet i Game Maker
 • hur man gör en swf -fil till en URL -knapp
 • hur man skriver källkod
 • net server komponenter
 • Java-applet metoder
 • vad är felrapporteringssystem programvara ?
 • hur man skapar OCX i Visual Basic . NET
 • hur man använder samtal inom Visual Basic
 • hur man får systemet datum från python