Dator > diy hårddiskåterställning

  • diy hårddiskåterställning


  • Alla som har någon gång haft en hårddisk krasch hoppas att återbetalning av en del av att viktiga personliga eller affärsmässiga uppgifter är möjlig. Men professionell återvinning av hårddisk innehållet efter en krasch kan vara extremt kostsam. ". Läsbar" Det finns en professionell metod som tillåter ägarna att göra en hårddisk återhämtning själva, till en ringa kostnad, så länge hårddisken fortfarande mekaniskt eller elektroniskt
     

    kommer inte att starta men fortfarande vid liv

    Hårddiskar kan krascha på ett sådant sätt att de inte längre är "startbar" i sitt ursprungliga maskinen. Men det betyder inte att hårddisken är helt död. Många gånger en hårddisk från en stationär eller en bärbar dator kan lirkade tillbaka till livet att göra återvinning av handlingar möjligt. För att testa om den bärbara datorn är fortfarande läsbar, även om det inte kommer att starta, ta bort hårddisken från maskinen och ansluta den till en "stödsystem" eller "givare" PC.

    Anslut som för IDE /SATA DVD-ROM Drive

    Om din kraschade hårddisken är en IDE skriv enhet, undersöka den lilla stift i änden där makten är placerad. Du hittar fyra eller fem rader med dubbla stift. Titta på etiketten på framsidan av hårddisken för att avgöra vilka stift bör täckas med den lilla svarta, vita eller röda tröja cover "blocket till hemliga enheten till en" Slave "-enheten. Flytta bygeln blocket till rätt stiften med pincett. Anslut hårddisken till hårddisken kabeln inuti "givare" skrivbord. Placera den på bandkabeln märkt "Slave" eller "HDD1" eller "HDD2. " För SATA-diskar, ansluta hårddisken till en ledig SATA-kabel på moderkortet. SATA controller hittar "slave" disken utan att behöva ställa in en byglingsblock.

    Anpassa Laptop Kör till IDE /SATA

    Om du har en bärbar hårddisk, konvertera den till en IDE-eller SATA-anslutning en adapter. Du kan köpa adaptrar på alla lokala datordelar butiker eller online. Sätt i adaptern på toppen av bärbar hårddisk stift och sedan installera den bärbara datorn hårddisken som om den vore en full storlek slet IDE-eller SATA-hårddisk.

    Leta efter tecken på liv

    Boot givaren datorn. Gå till Start /Upptäck eller Den här datorn och leta efter tecken på att slavenheten är läsbar. Den slavenheten kommer vanligtvis att dyka upp som en andra eller tredje enhetsbeteckning (Drive "E" är vanligt). Klicka på den här enheten. Om slaven hårddisken är läsbar, kommer alla de fortfarande bra filer på hårddisken visas i den högra kolumnen på skärmen uppfattning. Dra och släpp de filer du vill rädda den C:. /Köra av givaren dator eller placera dem på en flash-enhet

    File Scavenger

    I vissa fall är slavenheten läsbar men kanske något är förhindra att innehållet från att avslöjas. Du kan prova att super-återvinna dessa skadade eller dolda filer. Ladda ner ett program som heter File Scavenger. Ställ in programvaran för att jakten på ersättningsgilla filer på slave enheten. Denna återhämtning kan ta många timmar, och ibland så mycket som två dagar, att slutföra. File Scavenger hittar alla filer är ersättningsgilla och rädda dem åt dig. File Scavenger är gratis att prova, om programmet hittar filer som kan sparas måste du betala $ 39,95 för att uppgradera programmet och spara filerna.


Previous:hur du ansluter trådlöst tangentbord och mus hårdvara Next:Var kan jag återvinna hårdvara?





Relaterade artiklar


  • GeForce 7600 GS jämfört med GeForce 6600 GT
  • hur man kopierar musik från en dator till ett PSP
  • diy hårddiskåterställning
  • Hur gör jag beständighetsprovningen hårdvara när man bygger en dator?
  • hur man dödar webbläsare nedladdningar med javascript
  • hur man byter en CPU multiplikatorn med en AMD-processor
  • hur du ansluter trådlöst hårdvara
  • hur man installerar enda tangent på laptop tangentbord hårdvara
  • Var kan jag återvinna hårdvara?
  • Corsair minne grunderna