Dator > Hur kan jag byta tillbaka till min trådlösa mus istället för pekplattan?

 • Hur kan jag byta tillbaka till min trådlösa mus istället för pekplattan?


 • Laptop pekplattor kan vara alltför känslig. En oavsiktlig beröring kunde ta bort en hel dag är värt arbete. Vissa användare tycker pekplattan att vara långsammare och mindre användarvänlig än en mus. Musen kan användaren vara mer exakt, särskilt med grafiska arbeten som kräver precision. En sladdlös mus är idealisk eftersom den inte skräpar ned skrivbord. De flesta datorer är Bluetooth-aktiverade, och därför inte kräver användning av en USB-port. Det är lätt att göra övergången tillbaka till en trådlös mus

  Leta Cordless Mouse

  Leta reda på trådlös mus du tidigare köpt. Beroende på ålder av musen kan du behöva för att hitta den trådlösa mottagaren. Nyare trådlösa möss är Bluetooth. Dessutom letar programvaran för att installera enheten. Vanligtvis dock operativsystem såsom Windows XP, Vista och 7 kommer att kunna ladda ner den nya hårdvaran utan att enhetens programvara laddas ner manuellt.

  Installera Cordless Mouse

  För de flesta operativsystem till klientdatorer (Windows XP, Vista och 7) anläggning kräver helt enkelt att koppla in den trådlösa musen till datorns USB-port. Denna kan vara på sidan eller baksidan av datorn. Operativsystemet bör erkänna hårdvara. Om inte, sätter programvaran för musen och följ instruktionerna på skärmen. Om det är en trådlös Bluetooth-mus, bör operativsystemet upptäcka det när musen är påslagen.

  För en Mac, använda programvaran disketten med musen och följ instruktionerna på skärmen. Om det är en trådlös Bluetooth-mus, stänga av datorn. Öppna Mac mapp på hårddisken, och klicka på verktyg ikonen. Välj Bluetooth Inställningsassistent. Ett fönster öppnas, och du blir ombedd att välja enheten. Slå på musen genom att flytta knappen på undersidan av musen så det infraröda ljuset omfattas inte. När ljuset börjar blinka på musen, klicka på Fortsätt. I det öppna fönstret på datorn väljer du musen från listan och klicka på "OK". Klicka på OK igen när inrättas är klar.

  Inaktivera pekplattan

  Inaktivera touchpad för att säkerställa att du skriver att du inte fortsätter att misstag peka på det och ta bort viktig information.

  För en PC, välj Kontrollpanelen och ikonen för musen. Dropdown menyn under fliken Knappar gör att du kan välja med musen och stänga av styrplattan. Klicka på "Apply" för att spara dina ändringar och "OK" för att stänga fönstret.

  För en Mac väljer verktyg ikon från mapp på hårddisken. Klicka på Mus-ikonen. Under fliken Styrplatta, markera rutan som säger "ignorera styrplattan när musen är närvarande. " Stäng fönstret.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man sätter film DVDs på ett USB-minne

Relaterade artiklar


 • hur du överför låtar från en Apple TV till en iPod
 • Hur vet jag när min dator behöver ett nytt batteri?
 • hur du lägger till mer minne till en virtuell server
 • hur man bygger en dator för nybörjare
 • Hur du ser på filmer på en Acer Aspire One
 • hur man identifierar problem med nätverksmaskinvara
 • hur man bygger en dator mp3 juke box
 • hur du ansluter en USB-skrivare till ett nätverk
 • instruktioner om installation ett batteri i en Compaq Presario bärbar dator
 • hur man ansluter en elgitarr på en mac