Dator > Hur vet jag när min dator behöver ett nytt batteri?

 • Hur vet jag när min dator behöver ett nytt batteri?


 • Många datorns ägare inte inser det, men deras datorer är i själva verket beroende av ett litet batteri-liknande i storlek och form till en enkel klocka batteri-för att lagra information om systemet. När detta batteri misslyckas, kommer datorn att behöva gå igenom processen att räkna hur mycket minne det har, vilken typ av hårddisk den har och vilka delar av hårdvara installeras varje gång den startar. Denna process kan lägga värdefulla minuter till uppstartsprocessen och avsevärt försvåra produktivitet. Lyckligtvis finns det vissa tecken på datorns ägare kan se ut för.

  Kontrollera tid och datum

  En av de bästa sätten att hålla ett öga på tillståndet för batteriet i datorn är att titta på datum och tid varje gång du arbetar på din dator. Om du märker att datorn förlorar tid, det är ett säkert tecken på att batteriet har börjat försvagas. Du kan få en uppfattning om tillståndet i datorns batteri genom att högerklicka på tiden och att välja "Justera datum och tid" från menyn och inställning av tiden sammanfaller med en betrodd klocka. Gör sedan en tid kontrollera på datorn varje dag, letar efter tecken på tidsförlust.

  Kör Ombord Diagnostik flesta datortillverkare ger inbyggd diagnostik dator ägare kan använda för att testa hårdvaran installerade i sina datorer. Dessa diganostics kan användas för att testa en mängd olika hårdvara, inklusive hårddiskar, minne och optiska enheter. Du kan också använda dessa ombord diagnostik för att kontrollera status för ditt batteri. Att komma in i diagnostik programmet, stänga datorn ner, starta sedan om den och titta efter ett meddelande som säger "Tryck X för start. "De flesta HP-datorer använder" F10 "för att öppna idrifttagning och diagnos menyn, medan Dell-datorer använder" F12 "-knappen. När du är i statup och diagnostik meny, kommer du att kunna testa all hårdvara, inklusive ombord batteriet.

  Watch för Systemmeddelanden

  Om batteriet i din dator börjar att misslyckas, visas ett meddelande när datorn först startar upp. När minnet räkna har slutförts kommer du att se ett meddelande som "System datum och tid inte ställts in. " Om du ser detta meddelande, är det praktiskt taget säkert att batteriet behöver bytas ut. Efter felmeddelandet visas, blir du ombedd att trycka på en tangent för att fortsätta-ofta "F1" knappen, och datorn kommer att fortsätta att starta. Men du kommer få detta meddelande varje gång datorn startas tills du byter ut batteriet.

  För att byta batteri, stänga datorn och dra ut nätsladden. Ta fallet och leta reda på batteriet-det kommer att vara rund och lite större än en klocka batteri. Ta försiktigt bort den trasiga batteriet ur datorn och välja ett nytt på plats. Anslut sedan nätsladden och starta om datorn.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man installera Linksys Wireless G USB nätverkskort

Relaterade artiklar


 • hur koppla min pekplatta med en mus
 • hur man spela DVD-skivor på LCD-skärmar
 • färgskrivare vs svartvita skrivare
 • ledde vs laserskrivare
 • Definitionen av datakablar
 • filstrukturen på en VCD
 • hur man använder en Mac istället för en PC för design applikationer
 • Hur konverterar man från en vanlig skrivare till en USB-
 • hur man hittar serienumret för ett moderkort
 • hur man byter en hårddiskpartition i XP