Dator > hur man bygger en dator för nybörjare

 • hur man bygger en dator för nybörjare


 • Bygga din första dator är spännande och entusiasmerande. Den färdiga produkten kan ha en högre kvalitet och till lägre kostnad än något du köper av en tillverkare. Det ger dig friheten att hitta exakt vilka märken av komponenter du vill använda, och du inte har samma typer av restriktioner som gäller för dig som förmonterade datorer har. Bygga en dator är inte en lång eller svår process, men man måste vara ordentligt förberedda

  Du behöver:.
  Strömförsörjning
  . Datorväska.
  Skruvmejsel.
  Moderkort.
  CPU.
  CPU kylflänsen.
  PCIe grafikkort.
  RAM.
  SATA-enheter.
  SATA-kablar.
  Tangentbord.
  Mus.
  Nätverkskabel.
  Högtalare.


  1.
  Forskning och köpa dina komponenter. Bestäm din budget, och detta kommer att diktera resten av processen. Forskning vilka komponenter bäst tjänar dina behov, önskemål och budget. Gör dina inköp baserat på din forskning.
  2.
  Installera nätaggregatet i datorn fallet och koppla in den i väggen. Arbetet med en hård plan yta. Slå av strömbrytaren på baksidan av nätaggregatet innan du ansluter i vägguttaget. Alltid hålla kontakt med metallen del av ärendet vid hantering av datorkomponenter för resten av stegen. Detta förhindrar skador på grund av statisk elektricitet.
  3.
  Montera moderkortet på insidan av fallet med den medföljande stand-offs och skruvar. Ärendet skall på sin sida för detta steg och fram till andra instruktioner. Anslut inte några kablar till moderkortet just nu.
  4.
  Sätt processorn i CPU-sockeln. Placera försiktigt CPU och CPU-kontakten på moderkortet och säkra latching spaken. Se till att du inte böjer några stift. Sprid termisk pasta och montera CPU kylflänsen enligt anvisningar från tillverkaren.
  5.
  Sätt i PCIe-kortet i PCIe platsen. Hoppa över detta steg om du planerar att använda en kort ombord video. Du måste ta bort luckan i målet och säkra kortet med medföljande fästet.
  6.
  Skjut RAM i minneskortplatsen (s). Se till att RAM är helt sitter och plastflikarna pop på plats för att säkra den.
  7.
  Secure varje enhet i enhetsfacket (s) med de medföljande skruvarna eller konsoler. Kontrollera att enheten anslutningarna är vända insidan av fallet. Det kan vara lättare att stå upp fallet för det här steget.
  8.
  Anslut SATA-kablar från enheten (s) till moderkortet. Kablarna kan inte anslutas i fel riktning. Bara börja med den lägsta-nummer SATA-port på moderkortet.
  9.
  Fäst alla kvarvarande ledningarna. Anslut fallet och blinkers först, följt av strömkablarna till hårddiskar och grafikkort. Anslut strömkabeln till moderkortet sista.
  10.
  Avsluta ärendet och bifoga din kringutrustning. Stå upp fallet och sätta panelerna igen. Anslut tangentbord, mus, nätverkskabel, högtalare och annan kringutrustning till datorn.
  11.
  Sätt strömbrytaren på baksidan av nätaggregatet på och konfigurera BIOS.
  12.
  Installera operativsystemet, drivrutiner och uppdateringar.

  tips och varningar


 • Kontrollera att du har tagit bort eventuella lösa skruv eller andra föremål från målet att stänga den och vrida på strömbrytaren.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man använder en acer aspire 1 webbkamera

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli mögel på datorns tangentbord
 • hur du lägger till minne till en HP mini
 • hur man bränner en Windows Media Audio / video-filen till en dvd
 • hur man fixar en laptop tangentbord som kortsluts från spill
 • Hur du donerar RAM-chips
 • kan du ersätta en HP laptop grafikkort?
 • hur man installerar en USB-skrivare på min HP SmartMedia server
 • hur man kan kontrollera en partition i xp
 • hur man kopplar en Toshiba bärbar extern hårddisk från en dator
 • hur man avgör processor temperaturer