Dator > DC strömförsörjning grunderna

 • DC strömförsörjning grunderna


 • En DC strömförsörjning är en elektronisk energikälla som omvandlar kommersiella 110V eller 220V energi (AC) till en reglerad eller direkt energi (DC). En viktig användning av DC aggregat är att driva elektroniska apparater som datorer, dvd-spelare, etc. , som kräver en oavbruten och jämn kraftförsörjning. Grundläggande utformning och fungerar en DC spänningskälla är universella, olika modeller har olika arkitekturer, men deras funktion liknar

  Omvandling av AC

  AC spänning är det vanliga formen av el distribueras till hem och kontor. Denna energi levereras som växelström, vilket inte är lämpligt för elektronisk utrustning, särskilt de som innehåller integrerade kretsar och minnen. Detta är kärnan anledningen godtyckligt växelspänning är först formade till en vanlig spänning i DC aggregat med en anordning som kallas en transformator. Transformatorer är elektriska kretsar som omvandlar växelspänning från väggen i direkt spänning och utför integration mellan input och output spänningar respektive.

  Rättelse

  Processen för rättelse avser generering av likström genom en anordning som kallas en likriktare. I ett DC-nätaggregat, är rättelse göras efter utformningen av alternativa spänning, dvs post-omvandling. En likriktare är en uppsättning dioder som tar sitt bidrag som en vågform från en transformator och leder den i en enda riktning, antingen positivt eller negativt. I enkla ord, tjänar processen till rättelse som bas för DC aggregat, som ger pulserande likström för vidare bearbetning.

  DC Leveling

  Leveling är den tredje grundläggande steg som utförs inom en likström. Utjämning av pulserande likström från likriktaren sker med hjälp av kondensatorer. En kondensator är en elektronisk komponent som utför den grundläggande funktionen för att lagra och släppa avgifter. Denna process kallas laddning och urladdning av en kondensator. Vanligtvis DC aggregat har elektrolytkondensatorer som förvarar en önskad mängd av avgifter för avsedd belastning eller enheten och släppa dem när spänningen från en likriktare faller.

  spänningsreglering

  förordning av DC-spänning sker genom spänningsregulatorer, vilket ger en konstant mängd utspänning genom en likström. Mestadels, spänningsregulatorer i en DC spänningskälla är IC-baserade. Dessa IC-baserade tillsynsmyndigheterna genomföra en uppsättning zenerdioder och ett motstånd att styra och normalisera den nuvarande, respektive. Detta är det sista blocket av en regelbunden likströmskälla och produktionen i slutändan blir den slutliga utskriften.

  Nätaggregatets verkningsgrad

  Effektivitet är en viktig egenskap hos en DC spänningskälla, som uttrycks i procent. Det är förhållandet mellan uteffekt och den tillförda effekt i watt. Till exempel om input och output befogenheter är 150 W och 50 W respektive, blir verkningsgraden 33,3 procent. En sak ska förstås är en uteffekt på en DC spänningskälla är alltid mindre än att leverera insatsprodukter. Denna minskning kallas strömavbrott, och det är som orsakas av försvinnande eller konsumtion av makten byggstenar eller kretsar för strömförsörjningen.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du ställer in tiden på en skarp-utskrift

Relaterade artiklar


 • hur man hittar videodrivrutinerna
 • hur du anpassar eMachines datorer
 • hur man gör känsla av datorkablar
 • hur du tar bort en laptop cpu
 • hur man berättar vilket grafikkort kommer att vara bäst
 • hur man använder kameran på ett CN3 bärbar dator
 • hur du ansluter en pata intern hårddisk som flyttbara
 • hur man hittar en perfekt bärbar dator
 • hur man gör två bildskärmar arbete med ett ATI grafikkort
 • hur man återställer en hårddisk ett lösenord på en Dell Latitude