Dator > hur man använder paralleller till en mac

 • hur man använder paralleller till en mac


 • Eftersom Apples övergång till Intel chip-baserad processor för Macintosh-datorer, är det verksamt med samma typ av chips tillverkarna av datorer använder. Detta rör sig Mac och PC närmare varandra i hur de arbetar. Vissa program, till exempel QuarkXPress, till exempel, nu kan du köpa "Universal" version av programvaran som blir en Mac eller Windows-program när du aktiverar den. För andra program som inte gör det än, kanske Mac-användare har behov av att köra Windows och dess program för arbete eller speciella projekt. Parallels är ett program som låter dig skapa en virtuell PC inuti din Mac utan att behöva boota direkt till Windows

  Du behöver:.
  Intel chip-baserade Apple Macintosh-dator
  . Parallels mjukvara.
  Windows installationsskiva.


  1.
  Se till din Mac har tillräckligt med RAM-minne (RAM) och hårddiskutrymme för den virtuella Windows-systemet. Ju mer RAM du har, desto bättre både Mac och OS Windows körs. Ett minimum är 1 gigabyte RAM-minne. Du behöver även en god del av din hårddisk utrymme för Parallels, Windows och andra program att vistas på.
  2.
  Sätt i Parallels skivan och dubbelklicka på programmets installationsprogram. Ansökan kommer att ta dig igenom installationen och sedan hjälpa dig att ställa upp att köra Windows. Du kan också köra andra operativsystem med Parallels, såsom Linux. Parallels har en set-up helper kallas en "wizard" precis som en PC. I denna kan du ange om du vill Linux, Windows eller något annat operativsystem som ska installeras.
  3.
  Installera Windows genom att sätta in skivan och kör sin installatör. Du behöver en autentisk kopia av Windows att göra detta. Du kan installera Windows XP, Vista eller Windows 7 med Parallels 5, men du behöver en tidigare version av programvaran om du har en tidigare version av Windows.
  4.
  Installera alla Windows program du behöver för att köra på din Mac till Windows virtuella maskinen skapas på din Mac. En gång installerat, program som Adobe Photoshop, QuarkXPress och andra kommer att köra exakt samma sätt de används på en dator. Suppleant Ctrl-tangenten för Kommando-tangenten för kortkommandon i de flesta fall. Så blir kommando-S för Spara Control-S.
  5.
  Skapa delade mappar om du behöver byta filer fram och tillbaka mellan din virtuella Windows-maskin och din Mac. Eller så kan du bara kopiera och klistra in bilder och text mellan program som körs i Mac OS och Windows.

  Tips och varningar


 • Parallels fungerar inte på äldre Mac-datorer som är baserade på PowerPC-processorn. Det fungerar bara på Mac med Intel chip-baserade processorer.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man kan bli av HP skrivarmeddelanden

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en enhet för PC och Mac användning
 • hur du ansluter en pata intern hårddisk som flyttbara
 • Finns det en kretskort jag kan lägga till upp till RAM på min dator?
 • hur man får kuvert för att skriva ut direkt
 • hur ta reda på om din bärbara hårddisken är en PATA
 • det bästa sättet att skapa en multimedia-PC
 • om att överföra filer från dator till dator med ett USB-minne
 • ersättning alternativ för en dators ljudkort
 • hur man skapar en boot disk disk flash
 • hur man gör fönster inte skriva ut till skrivare uppkopplad