Dator > hur till göra min boot Toshiba laptop i CD-enheten

 • hur till göra min boot Toshiba laptop i CD-enheten


 • Starta upp din bärbar dator från Toshiba betyder det helt enkelt laddas den första mjukvara som startar datorn, som vanligtvis ett operativsystem, t. ex. Windows XP eller Vista. Operativsystemet är oftast lagras på hårddisken (hårddisk), då och då, men kanske du behöver starta datorn från en CD eller DVD i vissa fall, istället för hårddisken

  Du. kan göra din bärbara dator starta från CD-enheten, med hjälp av Boot Menu. Det finns två sätt att komma åt denna meny, när du läser, kommer du vill bestämma om du vill att ändringarna ska tillfälligt eller permanent, och mer så om alla alternativ är tillgängliga för dig.
  1.
  Förbered för start. Kontrollera att din bärbara dator är avstängd. Skärmen bör vara tom. Den enda belysning bör vara från där enheten är ansluten och avgifter, vilket framgår av LED-lamporna på den bärbara datorns chassi.
  2.
  Memorera, och klara dig själv. När du startar din bärbara dator, kommer du att se Toshiba startbilden mycket framträdande plats i mitten av skärmen. Detta startskärmen kan visas för bara några sekunder, så du kommer att vilja memorera förväg vad som väntar.

  Det finns två tangentbord funktioner som med största sannolikhet kommer att visas i nedre vänstra sidan av skärmen: F2 och F12. Antingen "F"-funktionen hjälper dig att komma till uppstartsmenyn.

  Du måste titta noga för att se om båda funktionerna är tillgängliga eller om endast en finns tillgänglig. Om du missar ordalydelse och etableringsfasen fortskrider längre än du ville ha, det är okej att stänga och starta om, manuellt, med din strömbrytaren.
  3.
  F12. Använda F12-funktionen kommer du direkt till Boot Menu och detta startordningen förändring kan bara vara tillfälligt.

  Starta din laptop. När startskärmen visas trycker du på F12-tangenten. Enheten kommer inte att reagera omedelbart på ditt deprimerande nyckeln, men vet att det godtog ditt kommando.

  Boot Menu kommer upp med ungefär fyra till fem alternativ: HDD, LAN, USB, FDD, CD-DVD, etc. Numreringen innebär i vilken ordning den bärbara datorn kommer att försöka starta upp som standard . Vanligtvis är det hårddisken hur de flesta enheterna är inställda på att starta, genom att vara i läge "1".

  CD-DVD alternativet visas i ett av numren efter det. Använda din upp och ner piltangenterna, markera CD-DVD alternativet och tryck sedan på "Enter". Din bärbara dator kommer att starta om och starta med CD-DVD möjlighet att i stället för standard hårddisken.
  4.
  F2. Använda F2-funktionen kommer du till BIOS och ändra startordningen här kommer att göra ändringen permanent. Efter att ha startat upp din bärbara dator och få startskärmen, tryck på F2 och vänta en stund innan din kommando som ska accepteras.

  Du kommer då att ha tillgång till BIOS. På toppen, vill du att hitta avsnitt rubriken märkt "Boot. "Använd vänster och höger pilarna för att navigera och markera över till den menyn. När du flyttar över rubriker får du se innehållet under varje rubrik förändras.

  När du når Boot sektionen , blick ner på innehållet och du kommer att se den aktuella startsekvensen. Om du vill ändra startsekvensen för att där cd-DVD kommer att vara första start alternativ, pil ned och markera den. Flytta CD-DVD-alternativ upp till det första facket, måste du använda plus (+) och minus (-) på tangentbordet, vilket motsvarar upp och ner, respektive.

  Spara dina ändringar genom att välja "Save and Exit", som vanligtvis är F10 i BIOS. Om en bekräftelse av de ändringar begärs, välj "Ja. " Då din bärbara dator kommer att startas i CD-DVD alternativet.

  Tips och varningar


 • skivenheter får märkas som "endast CD", "endast DVD," eller "CD-DVD", alltså du kommer att vilja vara medvetna om vilken typ av media som programvaran är lagrad
 • .


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du skriver ut Word-dokument på en zebra skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man gör en startdiskett för en Dell-dator
 • Så lägger filer på ett USB (aka "tummen") kör
 • Hur konvertera 8mm video till en DVD
 • hur säkert stänga externa hårddiskar
 • hur man byter en hp laptop antenn
 • Definitionen av dator cpu
 • hur man köper billiga bärbara datorer
 • hur man använder en Mac istället för en PC för design applikationer
 • hur du ansluter en mus på datorn
 • hur man raderar en Mac-dator hårddisk