Dator > hur man bygger en vätskekyld dator

 • hur man bygger en vätskekyld dator


 • Har du varit skeptiska till vätskekylning datorer och vet inte om det är rätt för dig? Med denna guide ska jag ha dig ställa in din super kyls riggen på nolltid.

  Det finns så många missuppfattningar att vätskekylning som har gjort detta hoppa i teknik nästan obefintlig i dagens moderna entusiasten skara .

  Du behöver:
  PC med en rymlig mål
  . Liquid Cooling Pump.
  Liquid Cooling Water Block.
  Liquid Cooling kylaren.
  Liquid Cooling Reservoir.
  Skruvmejsel.
  Slangar.
  Cooling Solution.


  1.
  Kontrollera moderkortets storlek begränsningar innan du köper en Water Cooling kit. Liquid Cooling tekniken har kommit långt, så du kan oftast köpa byggsatser idag som kommer med alla nödvändiga komponenter, eller så kan du välja att köpa varje del som du tycker passar. När du har köpt dina komponenter är det dags att öppna ärendet.
  2.
  Nu måste du ta bort moderkortet från fall kommer en del high end fall kan du dra mobo ( moderkort) ut från den motsatta sidan, men du normalt måste ta bort alla anslutningar och kringutrustning dra ut den normalt. När datorn är utdragen, ställ din mobo avsättas till en ren plats.
  3.
  Ta din traditionella kylfläns från ditt mobo, fläkten täcker din CPU, genom att låsa upp den och ta bort den. Du måste rengöra alla termiska fettet från er CPU samt damm, för att göra detta kan du sterilisera det enkelt genom rengöring med alkohol.
  4.
  Nu har du att montera den flytande block kylvatten till mobo. Applicera värmeledande fett som du väljer att processorn och sedan lätta försiktigt vattnet blocket över det som din tidigare frånluftsfläkt. Sedan låsa ner ordentligt och dubbelkolla att den sitter är fäst.
  5.
  * Extra * Om din vätskekyld dator kit levereras med perifer kyla block såsom GPU kylning block eller nord /syd bro kyla block, nu är det dags att installera dessa också. Dessa är gjort mycket samma som CPU block. För kit GPU kylning, de kommer med montering hängslen som kommer att kräva dig att ta bort fabriken fläkt /kylfläns. När detta är gjort, låsa blocket över GPU och säkra ordentligt. Vissa GPU-kylare har ryggen lås nu som inte kräver att du tar bort fabriken fläkt, i så fall bara linje blocket med baksidan av GPU fabriken fästet och installera. För bron kyla block, måste du linje blocket upp med chip placering. ** Om du inte är säker på att blocket byggdes för ditt moderkort speciellt när de släpper bro block, dubbelkolla online ** Säkra din bro vattenblock över chipet placering, vara mycket exakt, som med CPU och GPU du hade att göra med ett chip , så det fanns inget utrymme för misstag, din nu arbetar med 3-5 chips, och om din konsol är inte fast det kunde finnas en läcka.
  6.
  Nu när alla vatten block är fast, vill du ihop datorn. När din mobo sitter fast ordentligt tillsammans med alla tillbehör du behöver för att fästa strömsladdar från din PSU till vattnet block. De flesta moderna byggsatser har block med inbyggd pumpar så att du inte behöver oroa sig för det. Men om din bygga en fristående pump du kan placera den på undersidan av din rigg eller i en 5,25 "expansion bay just nu. Du måste placera din reservoar nu, låg mest på botten av fallet nära USB-portar på utsidan utan montering, men vissa har fästen för 5. 25 "expansion bay platser. Oavsett ditt fall, se det är ansluten till din PSU genom en korrekt hamnar. De flesta vätskekylning radiatorer är inbyggda i reservoarer nu också, om ditt kit är allt i ett så det blir fristående och monteras i en 5,25 "eller 3,25" expansion bay. Fäste som behövs och ansluta till din PSU.
  7.
  När alla komponenter är inbäddat säkert inne på din rigg du är färdig att börja anslutande slangar. Kör rader från din vätskekylning komponenter enligt anvisningar via insug och avgas portar. Du får se hur det gör en loop, inklusive alla delar av ditt system längs vägen, CPU block, GPU blocket (s) och bron blocket (s) tillbaka till din radiator /reservoar. När kretsen av slangen är klar det är säkert att fylla din tank. Som fyllning i förväg kan leda till läckage under slang installationen.
  8.
  Du kan zip knyta slangen nu om du känner det nödvändigt, liksom ordna någon slang som du tycker passar. Tryck katod belysning om du har det på baksidan av ditt system eftersom det kommer att ytterligare förstärkas genom genomskåda rör för bästa effekt. Tänk på att ändra flytande kylmedel lika ofta som ditt kit eller behov reservoar, är detta mycket viktigt. Lås ditt system och koppla allt i.
  9.
  Sätt ditt system på och gå till BIOS-inställningar. Övervaka din CPU temperatur och GPU /Bridge temperaturer om du har installerat dessa block. Om du ser en massiv värme hopp, stänga datorn av och går tillbaka över dina steg tills du hittar vad du gjorde fel. Normalt kommer att orsakas av en lös hållare. Om du inte ser omedelbara temperaturen sjunker, oroa dig inte, ge systemet lite tid att vänja sig vid kyla och avgassystemet och det kommer lägre. Liquid Cooling effekter är mest uppmärksammade när du sätter din dator under ett tungt lass. När alla är att slappna av bra och showoff!

  Tips och varningar


 • Om du upptäcker en läcka när som helst, inte direkt anta din dator förstörs. Den kylningslösning är mest en fin olja som inte skadar de flesta andra komponenter än skivor hårddiskar. Det är dock viktigt att hitta läckan och fixa det, oftast rör, som med en läcker ordentlig avgaserna inte kan uppfyllas och dina temperaturer kommer att stiga.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man sparar en bild på din iPod touch från webben

Relaterade artiklar


 • hur man gör en startdiskett för en Dell-dator
 • hur man spela spel med hjälp av en USB-minne
 • hur du anpassar eMachines datorer
 • enkla sätt att spela in och bränna CD-skivor på en bärbar dator
 • Ta bort en USB-skrivare
 • hur man kan jämföra Intel Quad Core-processorer
 • hur man får kuvert för att skriva ut direkt
 • hur man byter en Compaq laptop tangentbord
 • hur man använder en IDE-kabel
 • förklaring av en bärbar dator IDE-gränssnitt