Dator > hur man bygger en high-end PC

 • hur man bygger en high-end PC


 • När det gäller att få din perfekta PC till ett överkomligt pris, är ingen metod mer effektivt än att bygga dina egna box. Även om det kan vara ett kul projekt, bygga din egen high-end PC är något av en tungt vägande process som innebär ett mått av forskning och förberedelser. Med några detaljerade planeringen kan du köpa höghastighetståg kompatibel datorkomponenter och framgångsrikt bygga en kraftfull hemdator på din egen

  Du behöver:. .
  Skruvmejsel
  Case.
  Strömförsörjning.
  Moderkort.
  CPU.
  Termisk pasta.
  Kylfläns.
  RAM (Random Access Memory).
  Hard Drive.
  Grafikkortet.
  Optiska enheten.
  Ljudkort.
  Monitor.
  Högtalare.
  Mus.
  Tangentbord.
  Operativsystemet.


  1.
  Forskning och köpa hårdvara för dina high-end PC. Välj ett fall som uppfyller dina behov, passar alla dina valda komponenter och ger tillräckligt luftflöde för kylning. Skaffa ett moderkort med en CPU som är minst 2,2 GHz och köpa inte mindre än 1 gigabyte RAM-minne. Forskning kompatibilitetsproblem och kraven i varje del av maskinvaran.
  2.
  Öppna fall luckan och förbereda ärendet för PC bygga. Installera strömförsörjning genom att rada upp sin skruvhålen med skruvhålen i kraftförsörjningen viken på ditt ärende, och skruva dem i ordentligt.
  3.
  Dig redo för att installera moderkortet. Se till att skruvarna som radas upp med moderkortet och att formfaktorn passar in i målet. Få bakplattan kontakten redo att ansluta till ditt fall och moderkort. Den bakre plattan kontakten är en bit metall med hål skär ut för moderkortet kontakter. Se till att alla hål ordentligt hoppat ur och matchar sedan plattan med moderkortets kontakter.
  4.
  Pop bakplattan kontakten i läppen i rätt område i ditt fall. Placeringen av moderkortet varierar inom olika fall, så kontrollera ditt fall för den avsedda moderkortet plats. Linje ditt moderkort upp med kontakterna och skruva moderkortet stöder i. Se till att alla stöder ordentligt skruvas i eller riskerar du att skada ditt moderkort.
  5.
  Installera RAM. Passa in skåran i sidan av RAM med spärren på sidan av RAM-kortplatsen. Försiktigt men bestämt tryck RAM direkt i facket tills du kan låsa in den
  6.
  Installera CPU genom att lyfta den lilla låsningen på sidan av CPU-sockeln, som ligger på moderkortet. Rada upp din CPU med socket och försiktigt släppa processorn i uttaget. Sakta ner spaken för att låsa CPU på plats.
  7.
  Applicera värmeledande pasta på din CPU att hjälpa den leda värme till kylflänsarna, sedan montera kylflänsen på CPU. En kylfläns är ett fan och ledande metall material som hjälper till att kyla processorn. Kontrollera din kylfläns tillverkarens instruktioner för specifik information om hur du installerar din valda kylfläns.
  8.
  Installera ljud-och grafikkort i sina respektive anslutningar på ditt moderkort och kontakt kraftkablar för kringutrustning. Se ditt moderkort manual för scheman för att hjälpa dig hitta rätt kontakter och installera rätt strömkablarna för din hårdvara.
  9.
  Montera hårddisken i en enhet bur som anpassar för storleken av vikarna i ditt fall. Enhetsfack har hål på den sida som motsvarar skruvhålen i din hårddisk. Vanliga hårddisk storlekar är 3,5 eller 2,5 inches, och anpassa kör burar finns för alla storlekar. Installera bur-monterad hårddisk i datorn fall som anges i rättspraxis layout. Anslut ström-och datakablar för hårddisken enligt hårddisken och moderkortet tillverkarens instruktioner
  10
  Installera optiska enheter -. . CD-eller DVD-ROM-genom att rada enheten med rätt kortplats i datorn fallet. Vissa fall har hårdvara kallad enhet skenor som hjälper dig att vägleda din enheten på plats. Anslut ström-och datakablar som anges i tillverkarens anvisningar.
  11.
  Anslut strömförsörjningen till moderkortet med hjälp av ATX strömkontakt, som passar in ett klipp på moderkortet som är ofta ligger nära processorn. Anslut din fans till den lilla makt pluggar på moderkortet för att säkerställa att de fungerar för att kyla ditt system.
  12.
  Anslut din Human Interface Devices. Anslut bildskärmen till grafikkortet produktion och ansluta tangentbord och mus till lämpliga pluggar. Anslut en nätkabel till datorn och slå på datorn och monitorn.
  13.
  Förbereda och utföra installationen av operativsystemet genom att konfigurera RAID (Redundant Array of Independent Disks) drivrutinen för operativsystemet. När du installerar Windows XP, ett alternativ för att installera RAID-drivrutiner kommer att komma upp automatiskt.
  14.
  Starta upp ditt nya operativsystem och installera drivrutiner, favorit program och spel.

  tips och varningar


 • Du måste installera RAID drivrutiner för att få din hårddisk redovisas i Windows XP.
 • Även om de kanske ser snygg och rymd-ålder kan se igenom plasten fall bygga upp en statisk laddning som kan skada ditt system.
 • Undvik fancy kylflänsar med tunga delar. De kan väga ner och böj ditt moderkort eller ramla av och bryta.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du ansluter en skrivare mini-USB till ett nätverk

Relaterade artiklar


 • hur man gör en startdiskett för en Dell-dator
 • hur du anpassar en iMac
 • hur man uppgradera en hel PC
 • hur man identifierar värden RAM-minne
 • hur man tar betalt en Dell Latitude batteri
 • hur man skapar en Windows-partition i Macintosh
 • hur man kan förstora en pdf för utskrift
 • den bästa skärmen renare
 • hur man använder en sata hd i en äldre PATA laptop
 • hur man rengör en zebra skrivare