Dator > hur man kan förbättra effekten i en thinkpad

 • hur man kan förbättra effekten i en thinkpad


 • Det enklaste sättet att öka prestandan på en Lenovo ThinkPad bärbar dator är att överklocka processorn (CPU). Överklockning är mycket användbart eftersom det faktiskt snabbar upp processerna i din ThinkPad utan att behöva göra några maskin-eller programvara förändringar som kan kosta mycket pengar. Överklockning är en ganska enkel process, men det kan ta lite tid att slutföra

  Du behöver:. .
  Prime 95 (mjukvara)
  ClockGen (mjukvara).
  CPU-Z (mjukvara).


  1.
  Starta om datorn och inte köra några program. Ladda ner och installera Prime 95, som är ett gratis program som kommer i bruk senare i processen (länk i Resources). Öppna Prime 95 och klicka på "Alternativ"-fliken. Välj "tortyr Test" och kontrollera cirkeln bredvid "In-place Large FFTs. " Klicka på "OK". The Torture Test kommer nu att inledas.
  2.
  Stoppa tortyr Testa genom att klicka på "Avbryt" om den gula ljuset syns i fönstret. Detta innebär att ditt system är instabilt och kan inte överklockat. I detta fall är din bärbara dator inte overclockable. Om den gula lampan inte visas kan din ThinkPad hantera den rådande CPU hastigheter utan problem och kan överklockas. Om du inte har allvarliga problem med din ThinkPad bör den bärbara datorn klarar testet utan problem.
  3.
  Ladda ner och installera ClockGen på datorn (andra länken i Resources). Ladda ner och installera CPU-Z (tredje länken i Resources). Observera att om du redan vet chipset antalet din bärbara dator, behöver du inte ladda ner CPU-Z, den huvudsakliga syftet med CPU-Z för denna process är att få det chipset nummer. Öppna CPU-Z och klicka på "moderkort"-fliken. Chipset Antalet din bärbara dator kommer att listas i fönstret.
  4.
  Öppna "ClockGen. " Flytta FSB meter upp fem siffror och tryck på "inställda värden. " Kör tortyr Test i Prime 95 igen för att se om din processor är stabil vid denna hastighet. Om den bärbara datorn är stabil, flytta FSB meter upp ett nummer, tryck på "Set värden", kör tortyr Test och upprepa. När den gula lampan visas i tortyr Test satte FSB mätaren i ClockGen tillbaka till den senaste stabila värdet. Denna process är en som kan ta lite tid eftersom vissa ThinkPads kommer att köras stabilt på mycket höga hastigheter.
  5.
  Använd hårda verktyg enhet defragmentering, som du hittar genom att högerklicka en hårddisk i "Min dator" öppna "Egenskaper" på fliken och välja "Verktyg" fliken. Defragmentering förbättrar dataöverföringshastighet på hårddisken genom att flytta data. Du kan också lägga till RAM-minne till ThinkPad genom att installera den i moderkortet i din bärbara dator. För att installera RAM, måste du läsa din ThinkPad handbok för instruktioner om demontering din bärbara dator och installera extra RAM-minne, eftersom det finns många olika ThinkPads som finns i många olika former och storlekar.

  tips och varningar


 • Om du vill förbättra grafiken i din dator, kan du försöka överklockning med AGP mätaren i ClockGen.
 • Du kan överklocka ditt ThinkPad till högre hastigheter om du köper en kylning pad för din bärbara dator eller någon annan kyllösning.
 • värsta fall, vilket är ytterst osannolikt, kan processorn i ThinkPad bli så instabil att du kan steka alla komponenter i den bärbara datorn, som förstör allt, vara säker, spara all information på hårddisken till en extern hårddisk.
 • Om du har en gammal ThinkPad som använder en Pentium 4 processor, som körs i mycket höga hastigheter och förbrukar mycket el, överväga att köpa en ny ThinkPad eftersom överklockning en Pentium 4 kommer att tömma batteriet på mycket snabbare hastigheter och det är utsatt för överhettning.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du skriver ut kuvert med Epson

Relaterade artiklar


 • datahantering och data katastrofåterställning
 • hur du ansluter en handhållen kreditkort läsare
 • hur man byter primär och sekundär bildskärmar
 • hur man använder webbkameran på en MacBook
 • Toshiba laptop installationsanvisningar
 • hur man skapar en profil i Windows Mail
 • Hur konvertera RF-till-VGA
 • hur man byter en LCD på en Toshiba
 • hur man öppnar en DVD-enhet på en hp laptop
 • hur man bygger en bootbar USB