Dator > Hur man säljer en laptop på ebay säkert

 • Hur man säljer en laptop på ebay säkert


 • Du har köpt en ny laptop och inte har mycket behov av den äldre. Efter att ha beslutat att eBay är det bästa stället att sälja din bärbara dator, du undrar om säkerhetsproblem. Du har all rätt att vara berörda. Om du är som de flesta människor har du överförda verksamhet och som hade känslig personlig information på din bärbara dator hårddisk. Vidare finns det oro för hur du skickar den bärbara datorn så att den kommer i ett stycke. Sälja din bärbara dator på eBay säkert är inte svårt, men det kräver uppmärksamhet på sådana detaljer.

  Torka hårddisken


  1.
  Ladda ner data torka program. För att ta bort informationen från hårddisken helt behöver du ett program som går utöver radera och skriver över informationen. Secure Erase och Darik Stöveln och Nuke (se länkar i Resources) är två program som kommer att befria din dator av alla tidigare befintliga data.
  2.
  Ange dina alternativ. Programmet kommer att fråga dig vad du vill över, och hur många gånger du vill att data skrivs över. Dessa program ger dig också information om hur många gånger statliga myndigheter såsom National Security Agency skriver över sina gamla uppgifter. Välj de alternativ som gäller för din specifika situation.
  3.
  Kör programmet. Tryck på knappen på det program som inleder processen att skriva över dina data. Det kan ta så länge ett par dagar att slutföra, så se till att du har tilldelats tillräckligt med tid.

  Sälja din dator


  1.
  Samla in nödvändig information att sälja din dator. Din information bör innehålla systemspecifikationer, liksom eventuella särskilda programmering som du planerar att inkludera som en del av försäljningen. Se också till att inkludera någon information om delar av datorn som kan vara defekt, till exempel saknade tangenter.
  2.
  Ta bilder. Få flera bilder av den bärbara datorn slutna och öppna, från toppen och botten. Ju fler bilder du har desto mer fullständig bild din köpare kan bilda av vad de köper.
  3.
  Lista objektet. Post din dator på eBay. Använd antingen ett rimligt pris det lägsta budet, eller innehålla en reserv för att se till att du får något i närheten av vad du skulle vilja för laptopen.
  4.
  Samla betalning. Skicka ut din faktura och vänta på den vinnande budgivaren att betala. När det gäller internationell försäljning, eller försäljning till köpare med låga (mindre än 10) eller dåligt (massor av negativ försäljning) betyg feedback, vänta 24 timmar för att se till att betalningen inte var bedrägligt.

  Tips och varningar


 • Kontrollera att datorn är ordentligt i hållbara förpackningar. Din förpackningar bör passa tätt runt datorn och oavsett stoppning du har inkluderat. För bästa resultat, använd originalförpackningen. Om detta inte är tillgänglig, vira den bärbara datorn i bubbelplast, sedan omge den med skum jordnötter.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man kan bota en dålig flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man väljer offsite data backup-tjänster
 • 32-bit vs 64-bitars system
 • hur man uppgraderar minnet på en Toshiba Satellite
 • hur välja mellan ett äpple ipad och en netbook
 • hur du återvinner datorer och skrivare
 • Hur konvertera en startbar cd till en bootbar USB
 • hur du tar bort filer från en enhet D
 • hur man använder en bärbar dator utomlands
 • hur man kan öka storleken på en c: enhet
 • hur man fixar ett USB-minne inte igen av din dator