Dator > förlängas mot en primär enhet

 • förlängas mot en primär enhet


 • Formatera en ny hårddisk beskrivs ofta som en enkel uppgift. Mer avancerade användare kan vilja att dela upp en stor hårddisk som en prestation fördel eller helt enkelt ha fler möjligheter att organisera data. Välja en primär partition eller en utökad partition kommer att forma hur hårddisk används

  Brief History

  Den ursprungliga specifikationen för hårddiskar kan upp till fyra partitioner per fysisk enhet. Varje partition definierade skulle ha varit en "primära" partitionen, lämplig för uppstart. Microsoft MS-DOS version 3. 3 införde "utökade" partition, öppnar vägen för en fysisk enhet som skall delas in i valfritt antal mindre "logiska" enheter.

  Om primära partitioner

  Alla primära partitioner finns inom Master Boot Record (MBR) i den första delen av hårddisken, eller "sektor noll. " BIOS i en PC ser till MBR vid uppstart av operativsystemet, vanligen från den första primära partitionen. Även alternativa konfigurationer kan vara möjligt, installera operativsystemet till en primär partition är alltid rekommenderas starkt.

  Om utökade partitioner

  Utökade partitioner är missförstådda, eftersom de inte själva innehåller en formaterad enhet. En utökad partition är som en virtuell behållare, låta en eller flera "logiska volymer" i den. En utökad partition är normalt olämpliga för uppstart av ett operativsystem.

  Enhetsbeteckning Tilldelning (PC med MS Windows u00AE)

  Från och med MS-DOS u00AE, skulle ett operativsystem från Microsoft tilldela bokstäver (som börjar med "C:") för varje enhet eller volym att den kan läsa och förstå. Som standard tilldelas systemet bokstäver för primär-enheter först, sedan logiska enheter. Om två hårddiskar är installerade, där disk1 har en primär partition och en utökad partition med två logiska volymer, men disk2 har bara en primär partition, tilldelar systemet bokstäverna C:, E: och F: till volymer på disk1 och D: till . volymen på disk2

  Mounted Kataloger (Linux-baserade system)

  I Linux bara roten volym (sökväg: /) måste vara en primär partition. Alla andra monterade kataloger kan vara en del av en utökad partition, inklusive /boot, /var, /tmp, /home och /usr. Planering ut hårddisken att använda flera volymer för dessa kataloger kan ge enastående prestanda och säkerhet.

  Planera din hårddisk

  Varje dator är unik och därför det bästa partitioneringsplanen är unikt för varje dator. Ett viktigt faktum om hårddiskar-de börjar på yttersta spåret (där skivan yta rör sig snabbare) och räkna inåt för att det innersta spåret (där den rör sig långsammare). Hålla aktiva data --- som program och själva operativsystemet --- nära början av hårddisken kommer alltid att ge bättre prestanda.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur ändrar hårddisken i en HP-dator

Relaterade artiklar


 • hur man berättar vilken enhet som är på en intern SCSI-kabel
 • Felsökning av en DVD-brännarprogram
 • hur man byter till uttag inflytande på en gateway anteckningsbok
 • gör det själv imac ersättare logikkortet
 • hur man gör en boot cd för en iMac
 • hur du formaterar en Windows 7-dator
 • hur du tar bort dolda partitioner på en Seagate hårddisk
 • hur man fixar ett kort i en tråd med en Dell laptop nätsladd
 • namn på typer av slots på ett moderkort
 • hur man fixar fel utskriftshanteraren