Dator > gör det själv imac ersättare logikkortet

 • gör det själv imac ersättare logikkortet


 • Hjärnor iMac G5 --- annat kallas dess logikkort, mittenplanet ombord eller moderkortet --- kan stöta på problem som grundar sig på ett parti av dåliga kondensatorer i första generationens modeller som såldes under 2004 och 2005. Fel på dessa kondensatorer kan kräva ersättning av logikkortet. För hobby, som ersätter en iMac logikkortet för första gången kommer att ta tid och tålamod, men kan även erbjuda en fascinerande titt på hur de delar av maskinen passar ihop

  Du behöver:. .
  Computer
  2 monitorer.

  få tillgång

  Stäng av datorn, koppla bort strömkabeln och andra kablar och placera iMac ansiktet nedåt på en mjuk och plan yta.

  Lossa de tre besättningar i undersidan av iMac genom att vrida moturs med en nr 2 Phillips skruvmejsel tills de inte blir längre. Dra baksidan av iMac. Lägg panelen på sin sida.

  Ta bort komponenter

  Du måste ta bort varje större del av iMac att ta bort logikkortet. Din grundläggande uppgift blir att skruva loss delar och ta bort de ledningar som förbinder dem att logikkortet. Några entusiaster skriva ut relevanta sidor i iMac manualer finns online och tejpa skruvar på den komponent utskrifterna för att underlätta montering.

  Touch metallen på baksidan av datorn för att ladda ur eventuell statisk elektricitet. u2028 Börja med den optiska enheten i det övre vänstra hörnet. Ta bort de tre skruvarna, dra enheten uppåt och sedan till höger. Placera denna komponent och alla andra åt sidan tills återmontering.

  Ta bort strömmen genom att lossa tre fasthållande mässingsskruvar längs dess övre kant. Vrid den mellersta skruven medurs fem gånger. Delvis bända bort den svarta kontakten strömförsörjningen till logikkortet med en skruvmejsel. Dra kontakten från resten av vägen för hand. Luta nätaggregat upp till ta bort den.

  Lyft den nedre fläkten genom att lyfta sin metall spärr upp en fjärdedel tum. Avlägsna fläktkontakten från logikkortet. Vicka fläkten uppåt för att frigöra det och dra fläktkabeln genom metallhållaren håller fläkten.

  Ta bort de två fläktkåpan skruvar till den övre fläkten, till höger om den optiska enhetsfacket. Ställ fläktkåpan åt sidan. Lossa de två skruvarna, sannolikt Phillips men möjligen Torx och höll den övre fläkten på plats. Koppla bort fläktkabeln. Lyft den övre fläkten.

  Tryck in den svarta videokabeln till vänster om hårddisken åt sidan. Ta bort de tre hårddisk fästskruvarna. Lyft hårddisken upp, koppla bort sina tre kablar från hårddisken och ta ut hårddisken.

  Tryck öppna den svarta klipp håller upp minnet av RAM-minne i stället längst till höger på datorn. Ta tag i övre minnet med tummarna och bestämt dra den mot dig. Upprepa för den nedre minne.

  Hitta en svart kabel i övre vänstra delen av datorn, i närheten av där du har tagit bort den optiska enheten. Släpp detta inverter till display anslutningskabeln från metallklämman. Ta bort skruven som håller på plats omriktaren, en smal metallbit som går längs den vänstra kanten av datorn till vänster om USB, Firewire, audio-och Ethernet-portar. Lyft omriktaren upp. Koppla den vita kontakten från moderkortet.

  Koppla antennkabeln från AirPort Extreme-kortet.

  Byte av logikkortet

  Ta ett digitalt foto av moderkortet anslutningar innan du tar bort dem. Skriva ut den. Ta bort de åtta Torx Nr 10 skruvar och en Phillips skruv från gamla moderkortet och placera dem på eller i närheten av fotot. Lyft moderkortet ut. u2028 u2028 Rengör gamla kylflänsen, en bit koppar-färgad material monteras under moderkortet, med alkohol. Ansök färsk kylfläns förening till kylflänsen, som kommer att kontakta den nya moderkort efter installation.

  Installera nya logikkort, ansluter skruvarna med hjälp av dina digitala foton. Omvänd stegen som används för att plocka isär iMac att återmontera den.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man klona en mac systemenhet

Relaterade artiklar


 • hur du anpassar 8,9 Laptop Skin
 • hur man identifierar USB 2.0-kablar
 • Hur man vet om någon har ett spår på datorn
 • hur man vet vilken partition har återhämtningen filer på en acer skrivbord
 • hur man rengör lasern rullar skrivare foder
 • hur man identifierar en plats dator expansion
 • hur du hittar tillverkaren av en dator
 • hur du säkerhetskopierar filmfiler på en flash-enhet
 • de bästa bärbara datorer för designproffs
 • hur man gör skärmen ljusare på en bärbar dator