Dator > cpu uppgraderingen tutorial

 • cpu uppgraderingen tutorial


 • Den grundläggande komponent i datorn som ansvarar för hastighet är processorn eller Central Processing Unit (CPU). Alla processorer är rankade att köras vid en viss klockfrekvens, eller Front Side Bus (FSB) klockfrekvens. Men inte alla processorer kommer köras i alla moderkort eftersom moderkort också betyg för att köra med specifika klockfrekvenser. Uppgradera till en annan, eller en snabbare, är CPU möjligt, men endast under vissa omständigheter

  Moderkort FSB hastigheter

  Dator FSB. hastigheter från 66 MHz (äldre maskiner) till 1. 066 MHz (nyare maskiner). Du måste avgöra vad FSB hastigheten för ditt moderkort innan du börjar CPU uppgraderingar. Denna information brukar finnas på datorn tillverkarens dokumentation eller hemsida under "Specifikationer". Du kan också identifiera moderkortet i datorn genom att leta efter en rad stora (vanligtvis vit) nummer tryckt på moderkortet själv. Genomför en sökning på Internet av detta moderkort identifikationsnummer hitta tillverkaren. Ett verktyg, t. ex. Sandra Lite kan också ge denna information.

  Socket Typer

  En CPU "chip" är installerad på moderkortet i en "socket". Sockets är fyrkantiga plastbitarna med ett rutnät av stift hål, ungefär storleken på CPU-chip i sig, som är lödda till moderkortet. De flesta uttag har en liten metall eller plast spak som låser och låser upp hylsor. Det finns mer än ett dussin olika uttag storlekar som används i moderkort design. Socket typer inte är utbytbara. Om ditt moderkort är ett Socket 370 typ, kommer bara Socket 370 Processor chips arbete i det uttaget. Du kan bestämma vilken typ av uttag som behövs genom att granska uttag: ett identifikationsnummer är oftast tryckt på uttaget i upphöjda bokstäver. Kontrollera din dator eller moderkort tillverkarens hemsida för specifikation information också.

  Andra särskilda omständigheter

  Det finns två stora tillverkare av CPU chips, Intel och AMD. Moderkort är byggda för att hantera en av dessa två produkter. Ta inte för givet bara några FSB 533 klockfrekvens processorn kommer att fungera. Om ditt moderkort är byggt för Intel-processorer, kan du bara uppgradera med Intel-processor. Dessutom kommer inte alla Intel-processorer fungerar i alla Intel moderkort: processorer baserade på Prescott-kärnan design, till exempel, kanske inte fungerar i alla moderkort, heller. Det säkraste är att kontrollera moderkort tillverkarens webbplats och hitta den definitiva listan över processorer på moderkortet kan verkligen hantera.

  BIOS-uppgradering

  När du är säker på CPU du vill installera är kompatibel med ditt moderkort, uppdatera eller "Flash" din moderkortets BIOS. BIOS instruktioner kan laddas ner från de flesta dator eller moderkort webbplatser tillverkare.

  Installera Chip

  Ta bort kylfläns och fläkt från processorn navet noggrant. Frigöra alla handtag att hålla gamla CPU på plats. Ta bort CPU-chip från uttaget. Torka av botten av metall kylfläns (där den får kontakt med CPU) om den är täckt med gamla, torkade termisk pasta. Köp en liten tub termisk pasta från en dator reservdelslager. Bred ett tunt lager av termisk pasta på kylflänsen inför. Ett lager om 1 /32 tjock är bra. Sätt i det nya chipet i sockeln och lås stängd. Placera kylflänsen över processorn och installera om eventuella klämmor kylfläns och fläkt.

  Felsökning

  Om datorn piper ilsket när den har startas, är chansen att processorn inte är kompatibel med moderkortet. De flesta misslyckanden beror på kompatibilitetsproblem. Om datorn försöker starta och sedan dör plötsligt, kan den termiska pasta för tunt (eller för tjock), och processorn är överhettad. Kontrollera dina termisk arbete pasta ansökan eller anläggning för problem.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur till återvinna hårddiskutrymme som går förlorad och visas inte

Relaterade artiklar


 • Definitionen av en dator kiosk
 • skrivardelning problem
 • Felsökning tampongtryck
 • hur man kommer åt den inbyggda kameran på en MacBook
 • hur du formaterar en USB Micro-enhet
 • Hur man överför IDE till SATA
 • hur man använder en bärbar dator med en SMART Board
 • hur man raderar en bärbar Windows minne
 • Hur USB-enheter fungerar?
 • hur man skapar en profil i Windows Mail