Dator > namn på typer av slots på ett moderkort

 • namn på typer av slots på ett moderkort


 • En moderkort är den centrala del av maskinvaran inuti datorlådan. . Dess uppgift är att ge fysiska anslutningar till enskilda interna komponenter och att få dem att kommunicera med varandra. Det ger också externa kontakter för enheter som tangentbord, mus och skrivare. På detta forum, har ett brett utbud av tider utvecklats under åren. Din styrelse kanske inte har alla de platser som nämns i denna lista, men dessa är de vanligaste.

  CPU Slot

  Detta är det viktigaste, eftersom Central Processing Unit är som datorns hjärna. Detta är en platt, fyrkantig plats, även om vissa äldre datorer har du sätter i processorn som ett kort. Torget, platt versioner är allmänt kallad "ZIF" uttag, vilket står för Zero Inskjutningskraft. Istället för att du driver enheten till en kortplats som en kort, det finns en spak på sidan av facket. Du drar upp för att öppna den, och du trycker ner spaken när du har placerat processorn i facket.

  Minnesplatser

  Din Random Access Memory går i dessa tider. RAM är det tillfälliga minne för snabb lagring och hämtning av data. Applikationer och media kan lagras här, varför ett program som du just stängt öppnar mycket snabbare nästa gång. RAM formas till "pinnar" av minne, och du vanligtvis har flera RAM-minnesplatser för att ge utbyggbarhet.

  PCI-kortplatser

  Dessa Peripheral Component Interconnect tider var populära för ljudkort och nätverkskort, men du kommer oftast hitta dessa funktioner integrerade i moderkortets kretsar nu. Dessa dagar, PCI-platser är populära för att lägga till ytterligare lagringsutrymme anslutningar som SATA (Serial Advanced Technology bilagor), så att du kan attatch flera hårddiskar i datorn. Eller du kanske få ett PCI-kort som ger trådlöst nätverk eller extern USB (Universal Serial Bus) portar.

  PCI Express

  Den här typen av slot används mest för grafikkort. När det gäller perifera kort, PCI Express (eller "PCIe") det snabbaste sättet att kommunicera med resten av datorn. Du hittar ofta PCIe-grafikkort så stora att de fysiskt blockera åtkomst till närliggande platser. Du moderkort kan ha flera PCIe-platser för att länka flera grafikkort tillsammans.

  AGP Slot

  Accelerated Graphics Port facket för den äldre generationen av grafikkort. Medan PCI Express rymmer enheter än grafikkort, inte AGP inte. Om du är på marknaden för ett nytt moderkort, undvika AGP sort om du har råd PCIe. Det är en betydligt långsammare teknik.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man rengör IBM Thinkpad nycklar

Relaterade artiklar


 • hur man använder en flash-enhet som en dator åtkomstnyckel
 • hur du kontrollerar om RAM fungerar
 • Windows 7-kompatibel dockningsstationer
 • Hur kontrollerar jag en CMOS för batteriladdning?
 • Hur kan jag ladda ner karaoke till dvd brännare?
 • hur man reda på hur mycket videominne är på din PC
 • hur man byter skärmar på en Toshiba laptop
 • hur man uppgraderar en hårddisk: IDE till SATA
 • Hur konvertera en startbar cd till en bootbar USB
 • hur man byter en Seagate hårddisk från skrivskyddad