Dator > Hur kan jag göra en bootbar CD för Windows XP Pro?

 • Hur kan jag göra en bootbar CD för Windows XP Pro?


 • En typisk CD-ROM fungerar bara när datorn är igång på dess operativsystem. Innehåller emellertid en startdiskett en uppstartsavbild att datorn kan använda för att starta när operativsystemet är skadat på något sätt. En startdiskett är effektivt för att återställa en dator och få det att fungera igen, men ni måste göra startdisketten när datorn fortfarande fungerar normalt

  Komma igång

  Kontrollera att du har en Windows XP Professional Edition installationsskivan med licensnummer, ett CD-brännarprogram som Nero, en CD-ROM-enhet kan bränna och en FAT32-partition för att installera Windows XP.

  Det första steget i processen är att skapa en root mapp på hårddisken, eller C-enheten. Namnge mappen "XPSETUP". Detta kommer att vara den mapp du kommer att använda under hela processen för att skapa din start-cd. Öppna sedan Anteckningar. Detta program finns i "Start"-menyn under sökvägen Alla program, Tillbehör, Anteckningar. När du har öppnat Anteckningar, skriv ordet "Windows" exakt som det står här, stavas med W kapitaliseras och alla resten av bokstäverna i gemener, men utan citattecken. Placera en plats i slutet av ordet och klicka sedan på "Enter". Detta kommer sedan att sparas för att användas som ASCII textfil och ska sparas med filnamnet "WIN51IP" på datorer med Windows XP Pro Edition. bin
  BootableDisc_DeveloperIdentifier=
  BootableDisc_LoadSegment=07C0
  BootableDisc_LoadSectorCount=4
  [END_BACKUP_OPTIONS]
  [START_BACKUP_LIST]
  C: \ XPSETUP
  [END_BACKUP_LIST]

  Spara denna fil i Anteckningar med namnet "XPSETUP. ibb" och se till att inkludera citat. Utan citattecken kommer Anteckningar ge filen ett. Txt och det kommer inte att fungera korrekt. Spara filen på skrivbordet eller var du hittar den igen. Nästa, kör din bränning och öppna "XPSETUP. IBB "fil i programvaran. Välj" data-CD "(din bränningsprogram kan kalla detta något annat, men du vill välja det projekt som gör att du kan bränna data och inte musik eller video till CD) menyerna i programmet bör har en etiketter flik du behöver använda för att ändra ISO-inställningar. Vad du ändra ISO för att beror på vilken version av Windows XP som följde med datorn när du köpte den. För en dator med Windows XP Pro, ändra ISO etiketten "WXPOEM_EN" (utan citattecken). För ett system med Windows XP Pro med Service Pack 1, enligt ISO bör namnändras till "XRMPOEM_EN". Slutligen, ett system som kör Windows XP Pro med Service Pack 1 och 2, ISO bör märkas "X1APOEM_EN". Din sista steget är att skriva allt på disken. Sätt in en tom CD i din CD-ROM brännare och klicka på "Write" eller "Burn" alternativet. Om några meddelanden visas, klicka på "OK" eller "ja" för att fortsätta. När bränningen är klar bör du ha skapat en Windows XP Pro Boot CD.

  Nackdelar

  Även om en boot CD kan ibland spara pengar och oro i händelse av ett datorfel, ibland inte kan erbjuda du någon tröst alls. Till exempel, om en dator har en massiv misslyckande och kan inte läsa hårddisken eller CD-ROM-enheten är start-cd värdelös.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man klona en hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man rensar en torkad bläckpatroner
 • hur man kopierar en mac diskett på en PC
 • delar av en robotarm
 • hur du hittar den kapacitet minnesmodulerna
 • hur man byter en LCD på en Toshiba
 • hur du tar bort en cd-avbildning och ändra storlek på flash partitionen
 • hur man installerar en dubbel sata hd i Windows XP
 • hur man byter en fläkt
 • hur man hittar en drivrutin Ethernet-kontroller
 • förteckning över laptop processorer