Dator > nackdelarna med flexibelt gummi tangentbord

 • nackdelarna med flexibelt gummi tangentbord


 • Flexibla tangentbord vanligtvis görs av ett flexibelt silikon material som täcker de elektroniska komponenterna på tangentbordet, vilket gör den vattentät och praktiskt taget oförstörbara. Tangentborden är perfekta för användning i situationer där ett vanligt tangentbord skulle skadas. Flexibla tangentbord har dock vissa nackdelar, måste varje tangentbord användaren avgöra om fördelarna med tangentbord överväger nackdelarna.

  Långsam Skriva

  En av de största nackdelarna med ett flexibelt tangentbord är att det är svårt för typ på. Eftersom nycklarna är gjorda med ett flexibelt material, knapparna är svårare att trycka på. Detta minskar skrivhastigheten, eftersom användaren måste ständigt dosera rätt mängd av trycket på rätt tangenter. Användare som skriver snabbt kommer att finna sin WPM hastigheter minskat kraftigt.

  Begränsad användning

  En annan nackdel med flexibla tangentbord är tangentbordet flexibilitet. Tangentbordet ska placeras på en plan yta när den används. Ett flexibelt tangentbord kan inte användas effektivt i ett varv eller på en matta eller någon annan yta som inte är helt hårt och platt. Denna begränsning av tangentbordet uppväger nästan dess användbarhet.

  Knapp Stickning

  Flexibla tangentbord använder ett trycksatt interna komponenter att erkänna bokstäverna som de trycks. Eftersom nycklarna inte separeras som på en traditionell tangentbord kan tangenterna ibland pressats ihop, snarare än individuellt. Detta kan orsaka knappar att hålla och inte dyker upp på datorskärmen eftersom tangentbordet tycker att flera knappar trycks ner samtidigt.

  Missade Letters

  En annan nackdel som ofta uppstår med flexibla tangentbord missas bokstäver. Nycklarna måste vara fast pressas innan datorn kommer att erkänna att bokstäverna har skrivit in i systemet. Tangentbordet ibland kommer att erkänna bara ungefär hälften av de tangenter som faktiskt var pressade, vilket ledde till användaren frustration. Flexibla tangentbord kan också vara svårt att använda med spel av denna anledning.

  Drivrutiner

  Ytterligare en liten nackdel med flexibla tangentbord är att de i allmänhet kräver olika drivrutiner än vanliga tangentbord. När de flexibla tangentbordet är ansluten till datorn, kommer datorn ofta inte känner igen tangentbordet. Användarna måste ladda ner drivrutiner från tangentbordet tillverkarens webbplats.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:den bästa hårddiskar för bärbara datorer

Relaterade artiklar


 • felsökning av en HP Pavilion som har slutat fungera
 • hur man byter laptop moderkort
 • Hur kontrollerar jag mitt trådlösa kort i min acer laptop?
 • hur man byter tonerkassetten i en Epson 880-skrivare
 • Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200?
 • rensar en CMOS-lösenord på en Dell Inspiron 2600 laptop
 • hur till förbifartsleden hårddisk skydd på en Dell 8600
 • hur man fixar en cd-enhet genom att ange Award BIOS
 • hur man installerar min HP Photosmart allt-i-ett-skrivare utan en skiva
 • hur man kan anpassa en Westinghouse bildskärm