Dator > hur man fixar en cd-enhet genom att ange Award BIOS

 • hur man fixar en cd-enhet genom att ange Award BIOS


 • BIOS eller Basic Input /Output System, hanterar flera startup funktioner, varav en är att starta upp datorns enheter. Även mekaniska fel eller en lös anslutning är två av de vanligaste orsakerna till optisk enhet fel, ändringar i BIOS-konfigurationen också kan förhindra att datorn eller operativsystemet från att starta eller erkänner CD-enheten.

  en betydande tillverkare av BIOS chips, Award-nu ett dotterbolag till Phoenix Technologies-får användarna av deras BIOS-programvara för att aktivera eller inaktivera datorns IDE-styrenheter. Många CD-enheter att ansluta till datorer som använder en IDE-gränssnitt (en typ av enhet gränssnitt), och om de registeransvariga för att gränssnittet är inaktiverade, kommer CD-enheten inte fungerar
  1.
  Stäng av datorn och koppla från baksidan av det strömkabeln och alla andra anslutningar.
  2.

  Skruva ärendet till datorn, ställ sedan in luckan åt sidan. Även om du inte ska behöva röra något inuti datorn, tryck på chassit för att jorda dig själv.
  3.
  Kontrollera breda bandkabel ansluten till CD-enheten. CD-enheten ligger på toppen av datorn, nära fronten. Om cd-enheten är ansluten till samma bandkabel som den primära hårddisken, är det sannolikt kopplas till den primära IDE-bussen. Om den är ansluten till samma kabel som din andra hårddisk, eller om cd-enheten använder en bandkabel helt separat från den primära enheten, då det är mest sannolikt kopplas till den sekundära IDE-bussen.
  4.
  Skruva ärendet på datorn. Sätt tillbaka strömkabeln och alla andra sladdar, sedan sätta på datorn.
  5.
  När startskärmen visas trycker du på knappen som utsetts på skärmen för att komma in på Award BIOS-skärmen. I de flesta fall är det "Del"
  6.
  Använd riktningsknapp för att bläddra till "Integrated Peripherals" alternativet. Hit "Enter" för att öppna menyn.
  7.
  Bläddra till "On-Chip Primary PCI IDE" eller "On-Chip andra PCI IDE," beroende på vilken IDE-buss CD enheten använder. Om posten är markerad som "Disabled" tryck "Enter" för att välja alternativ, sedan använda din riktningsknapp för att ändra posten till "Enabled".
  8.
  Bläddra till " IDE Funktion Setup "och sedan klicka på" Enter ". Välj "Onboard IDE-1 Controller" och sedan klicka på "Enter" igen. Om din CD-enhet är installerad på den andra IDE-bussen, välj "Onboard IDE-2 Controller" istället, klicka sedan på "Enter".
  9.
  Använd riktningsknapp att ändra optionen till "Enabled", om den inte är inställd som sådan redan. Tryck "Enter" för att spara dina ändringar.
  10.
  Tryck på "Esc" för att gå till huvudmenyn, tryck sedan "F10" för att spara dina inställningar. Tryck på "Esc" igen för att lämna Award BIOS. Om problemet var relaterat till BIOS-inställningar, sedan CD-enheten bör nu starta vid uppstart.

  Tips och varningar


 • utseende och inställning av datorns Award BIOS-skärmen kommer att bero på vilken version.
 • Förändringar av BIOS kan göra ditt system instabilt. Om datorn inte startar efter att göra några förändringar, tryck på "Infoga" direkt efter start av datorn. Detta återställer BIOS-inställningarna till standard.

Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:hur man använder en nivå II-flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man byter en disk array
 • hur du installerar HP-skrivare online
 • hur du tar bort drivrutiner för ett ATI 3850 hdmi
 • hur man fyller bläckstråleskrivare refill
 • hur ta reda på en dators router antal
 • Hur gör jag växla från skrivbordet högtalare till headset?
 • hur man använder en bärbar skärm som skärm för andra källor
 • hur man använder en iPad Dock
 • hur du ansluter nätsladdarna till datorer
 • hur man köper delar av en dator billig