Dator > hur man byter en x1000 cpu fläkt

 • hur man byter en x1000 cpu fläkt


 • CPU-fläkt i din Compaq Presario X1000 är det som hindrar hela maskinen överhettas. Utan denna fläkt, skulle din dator inte pågå mycket länge innan krascha. Därför är det viktigt att ersätta fläkten vid första tecken på problem. Tyvärr är detta lättare sagt än gjort eftersom fläkten på denna speciella bärbara dator är placerad inuti datorn och är ansluten till processorn. Ändå är det möjligt för dig att fläkten inuti X1000 och ersätta det själv

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.


  1.
  Stäng av din X1000 och koppla ur AC-kabeln. Sedan stänger den bärbara datorn och vänd den upp och ner. Skjut batterispärren knappen till höger för att frigöra torget batteriet ur facket vid sidan av datorn. Ställ batteriet åt sidan.
  2.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att de två skruvarna som håller fast tangentbordet till basen på datorn. Dessa skruvar är belägna i mitten av datorns undersida, ca 4 inches isär, och är märkta "tangentbord" på sidorna av skruvarna.
  3.
  Förvandla din sida dator ända upp och öppna den så skärmen är vänd mot dig. Leta reda på fyra plast skårorna strax ovanför tangentbordet och skjut ner dem samtidigt för att släppa tangentbordet från datorn. Lyft upp tangentbordet och placera den upp och ner över styrplattan i den bärbara datorn.
  4.
  Använd dina fingrar för att dra den enda tjocka band som löper från insidan av datorn till baksidan på tangentbordet. Lägg tangentbordet åt sidan.
  5.
  In spetsen på din skruvmejsel i skarven mellan plast omkopplarskyddet och sidan av datorn. Brytaren täcka är den långa tunna plastbit som löper över hela längden på din dator strax ovanför där tangentbordet brukade sitta. Försiktigt bända upp med skruvmejsel tills strömbrytarskyddet dyker upp. Ställ den åt sidan.
  6.
  Leta reda på CPU-fläkt i det övre högra hörnet på datorn, precis ovanför den gröna moderkortet. Det är tjock och rund och du kan se fläktbladen genom plasthöljet. Använda fingrarna för att koppla den inre fläktkabeln löper från mitten av fläkt till moderkortet.
  7.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att den enda skruv på höger sida av fläkten som håller den till datorn. Lyft fläkten med fingrarna och ta bort det.
  8.
  Ersätt med nya fläkt (tillgänglig från Compaq återförsäljare eller online) och sätt ihop din dator i baksidan av den ordning i som du tog isär den.


Previous:Hur fyller jag en färgpatron på Canon Pixma IP 1200? Next:Hur överför jag gammal information från en gammal dator till en ny dator?

Relaterade artiklar


 • hur man identifierar DVD-5 och DVD-R
 • hur du får betalt från din gamla eller oanvända elektronik och rädda miljön
 • hur man fixar en LCD-bildskärm på en bärbar dator
 • hur du ställer in en bild på en Epson
 • hur man byter cyan laserscanner
 • hur man bränner iso-talet till en flash-enhet
 • hur man byter bläck i en kanon MP500
 • hur man ansluter en Dell-skrivaren till en dator
 • hur du permanent radera filer på en dators hårddisk
 • vad är ett Express Card på en dator?